Ingezonden persbericht


Amsterdam, 1 juni 2011

Lancering vernieuwde site van Recensiekoning.nl via social media

'Samen aftellen met fans tot de lancering wordt een supervette online ervaring' - Martine de Jong

Vanaf maandag 6 juni staat de vernieuwde site van Recensiekoning.nl klaar voor lancering. De weblog - die alles recenseert wat je maar bedenken kunt - heeft een nieuw design, scherpere indeling, verbeterde functionaliteiten en vertoont een - niet eerder onthulde - persoonlijke kant. Als de lezers nieuwsgierig zijn tenminste. De Recensiekoning roept lezers op om op maandag 6 juni, 9 uur 's ochtends, naar Recensiekoning.nl te gaan, de instructies op het scherm te volgen en samen af te tellen.

Verbeterde functionaliteit
Recensiekoning.nl is sinds de oprichting vorig jaar snel gegroeid en viert haar eenjarig bestaan in juni met minstens 50.000 unieke bezoekers per maand. Dagelijks verschijnen meerdere recensies. Naast dat het design helemaal vernieuwd is, met opvallende kleuren en de vertrouwde appels en peren, kan de bezoeker nu ook gemakkelijker zoeken op zijn favoriete onderwerpen, doorklikken naar de meest populaire recensies van de afgelopen maand én zijn de columns per recensent handig gebundeld.

Persoonlijk en bewogen portret
Voor het eerst sinds de oprichting stellen de zes schrijvers zich persoonlijk voor en geven onder andere hun eigen top 3 van recensies. De portretten van de recensenten zijn gemaakt met behulp van fotograaf Merlijn Doomernik en zijn niet zomaar foto's: ze bewegen!

Lancering door fans
Recensiekoning lanceert zichzelf niet, maar laat dat aan zijn fans over. Recensiekoning vraagt zijn lezers op standby te staan vanaf maandag 6 juni, 9 uur 's ochtends, om onderdeel uit te maken van deze online happening. 'Zonder actie vanuit onze fans blijft de site onzichtbaar', aldus Martine de Jong, mede-oprichtster en grafisch ontwerper van het nieuwe design, 'ik hoop dus maar dat ze nieuwsgierig genoeg zijn om ons te helpen...Â’.

Over Recensiekoning:
Recensiekoning.nl recenseert alles. Zowel tastbare als niet-tastbare zaken worden besproken en krijgen uiteindelijk nul tot vijf sterren. Van het verschonen van je bed tot de kwaliteit van het drinkwater. Recensiekoning.nl werd opgericht in juni 2010. De Recensiekoningen zijn: 'Olaf' (pseudoniem) en '10e' (Martine de Jong), Joost Lubach en 'RuSt' (Ruben Steeman) en 'Gustav'(pseudoniem) en 'Lorenzo' (pseudoniem).

Noot voor de redactie (