Evangelische Omroep

EO-Jongerendag

- Persbericht

- Foto (c) EO

- Zie ook: http://www.youtube.com/jongerendageo

EO-JONGERENDAG: FEEST VOL BEWEGING
Maandag op tv: Muziekspecial Xnoizz Presents: EO-Jongerendag 23.00 uur, 6 juni op Ned.3

TobyMac, Kutless en The Afters schitteren vandaag op de 37e EO-Jongerendag, het grootste christelijke evenement van Europa. Tienduizenden jongeren uit heel Nederland komen in GelreDome Arnhem bij elkaar voor een dag vol samen zingen, fantastische bands en liederen, maar ook met goede sprekers en spectaculaire acts. De bezoekers zijn uitermate positief, zoals veelvuldig op Twitter te lezen valt: 'Wat een dag! Leuke muziek, gezellige mensen. Wat een feest!'. Ook Minister van OCW, Marja van Bijsterveldt was onder de gasten aanwezig.

Het thema tijdens het jaarlijkse evenement is 'Move'. Spreker Tiemen Westerduin daagt rond dit thema jongeren uit om in beweging te komen voor God. 'Gods bewogenheid en liefde worden zichtbaar doordat jij in beweging komt. Door Gods liefde te delen ervaar je Zijn liefde zelf', zegt hij. Move vormde zo de leidraad door de dag vol beweging met vele dans-acts en mooie lichtshows.

Jaarlijks brengen bezoekers van de dag een groot bedrag bijelkaar voor een goed doel. Dit jaar was de actie voor Madagaskar, waar grote behoefte is aan hovercrafts. Door de moerassen en ondiepe rivieren zijn deze bijzondere vervoermiddelen noodzakelijk om mensen in nood op tijd te kunnen bereiken.

Naast het hoofdpodium in het stadion is er een uitgebreid buitenprogramma met extra podia, stands en acts. Op maandag 6 juni zendt Nederland 3 om 23.00 uur in de Muziekspecial een compilatie van de dag uit in Xnoizz Presents: EO-Jongerendag.

Meer informatie over de Jongerendag is te vinden op www.jongerendag.nl of via Hyves of Facebook. Twitter: #EOJD.


---

---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep