Gemeente de Waard


Bewoners De Vijverhof krijgen nieuw paspoort uit handen van burgemeester

Op 6 juni a.s. om 14:00 uur ontvangen bewoners van zorginstelling De Vijverhof in de gemeente Liesveld uit handen van burgemeester W. Gradisen hun nieuwe paspoort of identiteitskaart.

Hiermee geeft De Waard, de werkorganisatie voor de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland de aftrap van de uitbreiding van haar dienstverlening. De bewoners van De Vijverhof hoeven met deze nieuwe dienstverlening niet meer naar het gemeentekantoor om een nieuw identiteitsbewijs aan te vragen. Daarvoor zetten de gemeente en Rivas Zorggroep deze unieke samenwerking op. Later deze maand kunnen de bewoners van de Rivas-locatie 't Waellant in Nieuw-Lekkerland ook een paspoort of identiteitskaart op deze manier aanvragen en ontvangen. De gemeente heeft deze samenwerking ook opgezet met AV Zorggroep, Hof van Ammers in Groot-Ammers en Graafzicht in Bleskensgraaf.

Nog niet eerder is de dienstverlening en de ketenintegratie op dit gebied in Nederland zo ver doorgevoerd. Personeel van de zorginstellingen en van De Waard slaan de handen ineen om de senioren en hun familie op een zo efficiënt en plezierig mogelijke manier te bedienen.

Burgemeester W. Gradisen: "Onze dienstverlening is weer verder uitgebreid met deze service. Een unieke samenwerking in Nederland, optimale ketenintegratie tussen verschillende instellingen. Wij noemen het in De Waard: dienstverlening à la carte."

Het proces
Personeel van de zorginstelling begeleidt haar bewoners bij het aanvragen van een identiteitsbewijs en heeft de contacten met de Waard. Een ambtenaar van de Waard komt vervolgens naar de zorginstelling toe voor de intake. Ook is er een fotograaf aanwezig voor de juiste pasfoto's. Een week later wordt het identiteitsbewijs weer in de zorginstelling door de ambtenaar uitgegeven aan de aanvragers.