Beweging 3.0 kiest Identity & Access Management van Tools4ever


Implementatie van Provisioning, Helpdesk- en Organisatie Delegatie en Workflow Management

Baarn, 20110606 -- Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management, heeft een overeenkomst gesloten met zorgorganisatie Beweging 3.0 voor de gefaseerde implementatie van een volledige Identity & Access Management omgeving. Met de inzet van diverse modules van User Management Resource Administrator (UMRA) verbetert Beweging 3.0 onder andere de toegangsbeveiliging tot applicaties en systemen. Hierdoor kan de zorgorganisatie per direct aan interne audits voldoen en is het optimaal voorbereid op de NEN 7510. Tevens worden de kosten voor het beheren van user account significant teruggedrongen.

Gefaseerde implementatie
De eerste stap naar een volledige Identity Management omgeving neemt Beweging 3.0 door met UMRA een koppeling te realiseren tussen het personeelssysteem Beaufort (RAET) en de Active Directory. Iedere wijziging in Beaufort wordt door UMRA gesignaleerd en doorgevoerd in het netwerk (user provisioning). Vervolgens kunnen diverse beheertaken middels standaard webformulieren gedelegeerd worden naar de helpdesk (helpdesk delegatie) of naar medewerkers en managers (organisatiedelegatie). Na de zomer van 2011 voegt Beweging 3.0 de module voor Workflow Management aan de IdM-omgeving toe.
Naast UMRA implementeert Beweging 3.0 ook Self Service Reset Password Management, zodat eindgebruikers eenvoudiger zelfstandig hun Active Directoy wachtwoord kunnen wijzigen door een aantal vooraf geformuleerde vragen te beantwoorden.
“Wij hebben vier partijen benaderd en de producten bekeken”, aldus Wim van der Vis, Manager ICT bij Beweging 3.0. “Uiteindelijk hebben wij voor Tools4ever gekozen vanwege de gefaseerde aanpak. Dit zorgt ervoor dat wij in kleine behapbare stappen toe kunnen werken naar een uitgebreide IdM-omgeving. Daarnaast liggen de kosten die Tools4ever ons berekent aanzienlijk lager dan die van andere leveranciers.”
Over de verwachtingen van de implementatie zegt Wim van der Vis: “Ik heb hoge verwachtingen van het product. Ik denk dat we minimaal 90 procent van de standaard wijzigingen m.b.t. user management die door systeembeheer worden uitgevoerd, met UMRA kunnen automatiseren. Met een hogere kwaliteit als resultaat.”





Tools4ever