Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 15 maart 2011


Bijeenkomst over Lean (RE-)manufacturing en hergebruik binnen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Hoe je hergebruik van producten (reverse manufacturing) in kan passen in de bedrijfsvoering is voor veel ondernemers een grote uitdaging. Toch zijn er vooraanstaande ondernemingen die hier hun hand niet voor omdraaien. Vector/SEW Eurodrive in Rotterdam is zo'n bedrijf. Tijdens de bijeenkomst 'Lean (RE-)manufacturing en hergebruik binnen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)' van 'OpNieuw! Vereniging Hergebruik' die op 6 juni a.s. plaatsvindt, laat het bedrijf zien hoe producten die zij ter revisie of reparatie terugkrijgt, moeiteloos worden opgenomen in het assemblageproces. En dat ook nog eens volgens de Lean-methodiek.

Het resultaat is te zien in de vorm van minimale voorraden en moderne assemblage-eilanden waar volgens het one-piece-flow-principe wordt gewerkt, dus altijd aan slechts één product per keer. Een spoedopdracht is voor Vector/SEW Eurodrive een standaardopdracht geworden. Het resultaat is te zien in de vorm van minimale voorraden en moderne assemblage-eilanden waar volgens het one-piece-flow-principe wordt gewerkt, dus altijd aan slechts één product per keer. Een spoedopdracht is voor hen een standaardopdracht geworden.

Wat is MVO en hoe past hergebruik van producten hierin? Industriële bedrijven verwerken grondstoffen (of halffabricaten) tot materiële producten. Dit betekent winst op het gebied van MVO in elk onderdeel van de keten. Denk aan productontwerp, het stellen van eisen aan arbeidsomstandigheden in grondstof leverende landen en de keuze van vervoer van grondstof tot product. Maar hoe past hergebruik van producten hierin? Ook hieraan wordt tijdens de bijeenkomst aandacht besteed.

Wilt u ook deelnemen aan deze bijeenkomst op 6 juni 2011, meldt u dan aan via de website www.hergebruik.nu

OpNieuw! Vereniging Hergebruik is opgericht door het Platform Hergebruik Producten, een initiatief van een aantal ondernemers met hun ondernemingen, kennisinstellingen en Syntens in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie. Missie is om voor het hergebruik van producten een prominente positie te creëren in de gehele Cradle2Crade-cyclus. Opnieuw! Vereniging Hergebruik is een trefpunt van ondernemers die op maatschappelijk verantwoorde wijze de winstgevendheid van hun onderneming willen verbeteren, stimuleert het hergebruik van producten of delen van producten implementatie in uw bedrijfsstrategie en heeft tot doel: meer winstgevende, maatschappelijk verantwoorde en duurzame ondernemingen te bewerkstelligen.




Ingezonden persbericht