Ingezonden persbericht


http://www.stimuleringsfondspers.nl/Internet/Informatie/Persberichten/Id/895/Besluit/Persbericht/Jaar/2011/Lightbox/page.aspx/979

Congres Persinnovatie op 6 juni 2011

Datum:
28-3-2011

Iedereen die om welke reden dan ook is geïnteresseerd in innovatie in de bedrijfstak, doet er goed aan de middag van de 6e juni alvast te blokkeren. De bijeenkomst is niet alleen bedoeld voor een aantal bijzondere presentaties op het gebied van vernieuwing, maar ook om bedrijven, organisaties en individuen die in welke vorm dan ook met innovatie binnen de sector bezig zijn of daartoe plannen hebben, bij elkaar te brengen. We doen dat door thema's te benoemen die, blijkens de aanvragen die in het kader van de tijdelijke subsidieregeling zijn gedaan, kansrijk worden geacht.

De thema's zijn in elk geval:- Samenwerking print en (regionale) omroep;- Hyperlocal;- Verdienmodellen;- Datadriven (onderzoek).

Daarnaast wordt gedacht aan thema's als 'tablets' en 'social media'. Op- of aanmerkingen en tips rond de thema's worden op prijs gesteld. Alle belangstellenden krijgen de gelegenheid om dieper in te gaan op de thema's waarmee ze zich verwant voelen of nieuwsgierig naar zijn. De groepen die op de 6e juni worden gevormd rond deze thema's, gaan zich die dag vooral bezighouden met de opzet van een vervolgsessie. Deze sessies worden eveneens gefaciliteerd door het Stimuleringsfonds.Niet alleen de opzet van zo'n vervolgsessie wordt besproken, maar ook of er tijdens zo'n sessie behoefte is aan bijvoorbeeld juridische deskundigheid, technische expertise of misschien een tot de verbeelding sprekende gast. De bedoeling is dat successen en mislukkingen van projecten worden uitgewisseld, dat deelnemers aan de sessie elkaar op ideeën brengen en elkaar - en hopelijk anderen - inspireren.

De sessies zullen bovendien worden gebruikt om vorm te geven aan het idee om zoveel mogelijk openheid te betrachten rond de projecten die door het Stimuleringsfonds zijn gesubsidieerd. Om die reden wordt ook een website geopend (www.persinnovatie.nl) waar niet alleen de projectenworden beschreven en gevolgd, maar ook zo veel mogelijk informatie rond de specifieke thema's wordt verzameld.

Details over het congres volgen nog. Actuele informatie is in elk geval te vinden op de site van het Stimuleringsfonds www.svdp.nl. De Beurs van Berlage heeft een beperkt aantal plaatsen, dus het is zaak om de berichtgeving rond het congres en de inschrijving goed in de gaten te houden.