NCRV

Schepper & Co aan tafel: Verwende prinsesjes

Ingezonden door NCRV op 16 mei, 2011 - 13:22



maandag 06 juni 2011 - 17:05 uur
Zender:
Nederland 2

Elma Drayer is te gast in Schepper & Co aan tafel. Ditmaal niet als commentator maar vanwege haar boek `Verwende Prinsesjes'. In dit boek ontrafelt ze sprookjes waarin Nederlandse vrouwen collectief lijken te geloven. Zoals: werkende moeders hebben het héél zwaar, vrouwen zijn eigenlijk verfijndere wezens en moeder zijn is zo'n gewichtige rol.

Jacobine Geel ontvangt verder hoogleraar economie Esther-Mirjam Sint. Mannelijke gedragskenmerken als risico's nemen, grenzen opzoeken en onrealistisch optimisme hebben volgens haar bijgedragen aan de financiële crisis. Vrouwen zouden het anders hebben aangepakt.

Ook Nicolien Bot schuift aan. Zij is loopbaanbegeleider en auteur van het boek `Pit & Passie voor vermoeide heldinnen'. Nicolien Bot. "Vrouwen willen veel en moeten veel. Rust, aandacht en zorg schieten er dan bij in. Bovendien zijn vrouwen zelf vaak te weinig trots op wat ze allemaal doen. Zo ontstaat een steeds grotere groep vermoeide en ontevreden vrouwen die, hoe hard ze ook hun best doen, achter zichzelf aan blijven lopen."

En de 35-jarige Kelly van Nimwegen heeft inmiddels vier kinderen en studeert theologie. Zij maakt zich zorgen over de positie van het gezin. Van Nimwegen: "Stormen van individualisme, consumentisme, hedonisme en zelfbeschikking slaan onophoudelijk tegen de muren van het gezin en veroorzaken langzaam maar zeker barsten".

Deze aflevering is eerder uitgezonden op 1 november 2010 Programma:
Schepper & Co aan tafel
Presentator:
Jacobine Geel
Website:
http://schepperencotv.ncrv.nl