Ingezonden persbericht


Thunderbird Resorts Inc.: Filipijnen update

PANAMA, REPUBLIC OF PANAMA--(Marketwire - June 6, 2011) - Thunderbird Resorts Inc. ("Thunderbird" of "Group") (FRANKFURT: 4TR)(EURONEXT: TBIRD) kondigt aan dat de Thunderbird filialen in de Filippijnen, Eastbay Resorts, Inc ("ERI") en Thunderbird Pilipinas Hotels and Resorts, Inc. ("TPHR"), op 3 juni 2011 een rechtsgeding hebben ingediend bij de Regionale Rechtbank, Nationaal hoofdstedelijk gerechtelijk Gewest van de Stad Manilla, Republiek van de Filipijnen, tegen de Philippine Amusement & Gaming Corporation ("PAGCOR"). Het rechtsgeding stelt dat PAGCOR in strijd is met haar contracten met ERI en TPHR, elk in de vorm van een Authority to Operate ("ATO"). Het rechtsgeding werd ingesteld in reactie op meldingen door PAGCOR dat het " de stopzettingsprocedure wilde opstarten", tenzij ERI en TPHR voor 3 juni 2011 de "schriftelijke onvoorwaardelijke aanvaarding" zou aangeven van de verlieslatende nieuwe voorwaarden voorgesteld door PAGCOR. De ATO kent PAGCOR niet het recht toe eenzijdi g nieuwe voorwaarden op te leggen en te dreigen met de stopzetting op deze basis. Het rechtsgeding heeft als doel een monetaire schadevergoeding te verkrijgen en PAGCOR zover te krijgen de ATO's formeel te vernieuwen zodat deze op hetzelfde moment als het PAGCOR Handvest aflopen, of tot 11 juli 2033, zoals voorzien in de bestaande ATO en de bijbehorende brief houdende instemmingen. Op vertoon van het ERI en TPHR rechtsgeding heeft het Hof een tijdelijke onderbreking van 72 uur opgelegd ("TRO") waardoor het PAGCOR verboden werd de gedreigde stopzettingsprocedure op te starten. Het Hof heeft ook hoorzittingen gepland voor 06 juni 2011. Tijdens deze zittingen zullen ERI en TPHR voorlopige tussenvonnissen aanvragen de TRO gedurende 20 dagen te verlengen.

HET BEDRIJF

Wij zijn een internationale leverancier van merken van casino- en horecadiensten, voornamelijk gericht op de markten in Midden en Zuid-Amerika, Zuid-Oost Azië en India. Onze missie is "het creëren van buitengewone ervaringen voor onze gasten". Meer informatie over onze Groep vindt u op www.thunderbirdresorts.com.

Let op: Deze verklaring bevat een aantal verklaringen met betrekking tot de toekomst zoals bedoeld in aandelenwetgeving op internationaal, nationaal en lokaal niveau. Alle verklaringen, behalve verklaringen aangaande historische feiten, die hierin zijn opgenomen waaronder ongelimiteerde verklaringen aangaande potentiële inkomsten en toekomstplannen en doelstellingen van de Groep, zijn vooruitziende verklaringen waar risico en onzekerheden een rol spelen. Het is niet mogelijk te garanderen dat dergelijke verklaringen juist zullen blijken te zijn, feitelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de weergegeven verwachtingen in dergelijke verklaringen. Belangrijke factoren die ervoor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten wezenlijk afwijken van de prognoseverklaring van de groep zijn o.a.: concurrentiedruk, ongunstige wijzigingen in de regelgeving en algemene bedrijfsrisico's. Deze factoren zijn allemaal opgenomen in het hoofdstuk "Risicofactoren" en zijn te vinden in de docu mentatie die de Groep periodiek overhandigt aan Euronext Amsterdam en andere regulerende autoriteiten.




Ingezonden persbericht