Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Samenwerking Uniserver & Azlan

Utrecht, 6 juni 2011 - Cloud Hosting dienstverlener Uniserver en Value Add distributeur Azlan, zijn een officieel samenwerkingsverband aangegaan voor het op de markt brengen van het Uniserver Cloud-in-a-box Partner concept. Zij zijn tot deze samenwerking gekomen door de partnerstrategie die beide organisaties voeren en het feit dat bij het 'Cloud' oplossingen en 'Infrastructure as a Service' nauwe samenwerkingsverbanden fundamenteel zijn.

Uniserver en Azlan begeleiden partners gedurende de pre-sales fase en offerte trajecten van Cloud Servers tot en met een Infrastructuur as a Service (IaaS), waarbij de partner de benodigde resources geheel op maat kan afnemen en in staat is om, samen met Uniserver, demonstraties en Proof of Concepts (POC's), uit te voeren voor de eindgebruiker.

Imre Husen, Manager Sales Azlan Nederland: "Een partner kan nu zelfstandig een volledige IaaS 'Infrastructure as a Service' omgeving als dienst aanbieden zonder investeringen in hardware en virtualisatie laag. De partner voorziet in de additionele inrichting (installatie/migratie) & dienstverlening (beheer), zoals zij dat nu ook doen. De eindgebruiker betaald enkel voor de functionaliteit en krijgt service en support als onderdeel van het contract dat de partner met Uniserver afsluit. Azlan kan uiteraard ook helpen met additionele Software as a Service oplossingen van partners als Microsoft, Citrix, VMware, RES Software en andere. Wij hebben het volste vertrouwen in Uniserver als partner, Uniserver heeft veel ervaring met 'IaaS' diensten en uitstekend geoutilleerd datacentra van waaruit ze haar Cloud diensten aanbieden. Diensten die voor ons onmisbaar zijn binnen het "Cloud Hosting concept".

Hugo van Diepen, Commercieel directeur van Uniserver: "Uniserver stelt IT partijen in staat om diensten vanuit de cloud aan te bieden. Door slim (samen) te werken kunnen we dit zeer succesvol doen. Sinds onze start, 11 jaar geleden, hebben we samen met onze partners meer dan 800 succesvolle cloud omgevingen opgeleverd. Daarbij willen we onze partners in staat stellen om een volwassen cloud propositie in de markt te zetten, waarbij de partner dit als 'nieuwe' dienst kan aanbieden en tegelijkertijd zijn toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen verder toe ziet nemen. Onze keuze voor Azlan is vanwege hun value-add positie en doelstelling om de komende jaren een leidende positie voor Cloud diensten in Nederland in te gaan nemen".

Over Uniserver
Uniserver is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2000. Uniserver is gespecialiseerd in het 24/7 leveren van gehoste servercapaciteit met de hoogste beschikbaarheidsgaranties. Vanuit de UniStructure(TM) Cloud infrastructuur levert Uniserver flexibele infrastructurele oplossingen op maat. Van Cloud Server hosting tot en met een Infrastructure as a Service (IaaS), waarbij partners de benodigde resources geheel op maat kunnen afnemen en zelf inrichten. Bovendien biedt Uniserver met haar partnerprogramma een unieke en kant-en-klare oplossing 'Uniserver Cloud-in-a-Box' waarmee IT Partners Cloud Computing aan haar klanten kan leveren. Met meer dan 10 jaar ervaring heeft Uniserver een zeer ui tgebreide database aan klanten en partners aan zich weten te binden waaronder partijen zoals ABNAmro, GoudenGids, HotelSpecials, KPN, Ministerie van Justitie, Ohra en MeteoVista (WeerOnline). Uniserver is een van de eerste leden van de VMware Partner Advisory Council Benelux. Uniserver is actief lid van de DHPA (Dutch Hosting Providers Association).

Over Azlan
Azlan, de Enterprise divisie van de Tech Data Corporation, is een leidende value-add distributeur in enterprise software, netwerkoplossingen, communicatie, bedrijfsservers in het middensegment, opslag en virtualisatie oplossingen in Europa. Azlan zorgt voor snelle en kostenbesparende Europese distributie van producten en oplossingen voor marktleiders in de bovenstaande branches, zoals Cisco (NASDAQ: CSCO), IBM (NYSE: IBM), HP (NYSE: HP), VMware (NYSE: VMW), Citrix (NYSE; CTXS) en Oracle (NasdaqGS: ORCL). Azlan voorziet hiernaast in een gevarieerd aantal waardecreërende services, inclusief channel development, marketing en sales ondersteuning, training, certificering en financiële programma's gemaakt voor het assisteren van vendors en resellers in het ontwikkelen van hun Enterprise en middensegment mogelijkheden. Azlan bouwt op 25 jaar geschiedenis van expertise en kennis, en is sinds 2003 onderdeel van de Tech Data Coöperatie. Tech Data (NASDAQ:TECQ), opgericht in 1974, is een lei dende distributeur in IT producten, met meer dan 100.000 klanten in meer dan 100 landen.