SARA


gepubliceerd op maandag 6 juni 2011

European Grid Infrastructure (EGI) vestigt zich in SARA-gebouw

Sinds 3 juni is European Grid Infrastructure (EGI) gehuisvest in het kantoorgebouw van SARA op Science Park Amsterdam. EGI voegt zich bij het Netherlands eScience Center, het kennis- en expertisecentrum voor eScience in Nederland, en Vancis BV, een dochteronderneming van SARA, die al langer in het gebouw gevestigd zijn. De medewerkers van SARA zijn vanaf maart 2011 gehuisvest in dit gebouw op het adres Science Park 140. In het pand, aangeduid als ICT Synergy Hub, huurt EGI bijna een gehele verdieping.

Europese alliantie
EGI is een alliantie van 34 Europese landen en 2 grote onderzoeksinstituten met als doel de samenwerking tussen de Europese grid-infrastructuren te coördineren. Binnen EGI heeft SARA als coördinator van de support teams een leidende rol. Met de komst van EGI in het SARA-gebouw wordt de synergy op het gebied van internationale grid- en e-Science-activiteiten verder versterkt.

Waarom Amsterdam?
EGI heeft voor Amsterdam gekozen vanwege de uitstekende faciliteiten op het Science Park op het gebied van rekenkracht, dataopslag, netwerkconnectiviteit en expertise met grid-infrastructuren en de aanwezigheid van onderzoeksinstituten.