Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Heerde - Grote brand in pizzeria                          |

In de nacht van zondag op maandag 6 juni heeft er brand gewoed in een pizzeria aan de Bonenburgerlaan in Heerde. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en houdt er rekening mee dat de brand kan zijn aangestoken.


De hulpdiensten kregen omstreeks 01.50 uur een melding dat er geluiden waren gehoord bij de pizzeria en enkele mensen waren gezien die wegliepen bij het pand, waar vrijwel gelijktijdig ook rook uit kwam. Ter plaatse ontdekte de politie dat er een brand woedde in de pizzeria. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar mogelijke verdachten, maar niemand meer aangetroffen. Bij de ingang bleek sprake van een kapotte ruit, de politie onderzoekt of het om braakschade gaat.


De brandweer kwam ter plaatse en zette ook een hoogwerker in bij de bluswerkzaamheden. De brand is overgeslagen naar naastgelegen panden, die ook forse schade opliepen. Diverse omwonenden waren zelf al hun woning uitgekomen, of werden verzocht dit te doen. Rond 06.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. Een brandweerman raakte licht gewond door een geknapte slang die hij tegen zijn lichaam aan kreeg. Hij is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.


De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en roept mensen die mogelijk iets hebben gezien wat ermee te maken kan hebben gehad, op om de politie te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). De personen die wegliepen bij de pizzeria vlak voor de brand uitbrak zouden zijn weggelopen via de Kanaalstraat.


2011076957

|     |Oldebroek- Rijden onder invloed en geen rijbewijs         |

De politie heeft op zondagavond 5 juni op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek een 44-jarige man uit Epe aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de Epenaar omstreeks 19.40 uur staande voor een routinecontrole. Tijdens de controle wees een blaastest uit dat de automobilist onder invloed was van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 2.1 promille blies. Dit is
ruim vier keer het maximum toegestane promillage. Ook bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.


2011076849

|     |Ermelo - Aanhoudingen voor doorrijden na aanrijding       |

De politie heeft op zondagavond 5 juni twee mannen van 23 en 43 uit Ermelo aangehouden die na een aanrijding op de Buitenbrinkweg in Ermelo zijn doorgereden. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.


De twee aangehouden mannen uit Ermelo reden omstreeks 20.45 uur in een auto een erf af om de Buitenbrinkweg op te rijden. Toen zij de afrit verlieten ontstond er een aanrijding met een andere auto, die schade opliep. Het tweetal uit Ermelo is na de aanrijding direct doorgereden. De politie is gewaarschuwd en agenten zijn ter plaatse gegaan. Toen agenten met de gedupeerden in gesprek waren kwamen de veroorzakers weer aanrijden, met de 43-jarige man achter het stuur. Naar eigen zeggen had de 23-jarige man echter achter het stuur gezeten tijdens de aanrijding. Beide mannen bleken onder invloed van alcohol te zijn en zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De 43-jarige man blies bij de ademanalyse op het politiebureau maar liefst 3,3 promille, zijn rijbewijs is ingenomen. De 23-jarige blies 1,2 promille. De politie maakt proces-verbaal op en onderzoekt de toedracht van de aanrijding.


2011076874

|     |Ermelo - Beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt          |

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 6 juni op de Dirk Staalweg in Ermelo een 22-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de beginnend bestuurder omstreeks 01.15 uur staande voor een routinecontrole. Tijdens de controle wees een blaastest uit dat de automobilist onder invloed was van alcohol. Hierop is de Harderwijker aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 1.1 promille blies. Voor een beginnend bestuurder is 0.2 promille maximaal toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.


2011076912

|     |Harderwijk - Aangehouden voor poging fietsdiefstal        |

De politie heeft op zondag 5 juni in Harderwijk een 22-jarige man uit Ermelo aangehouden voor een poging fietsdiefstal.


Agenten kregen rond 08.25 uur de melding van een verdachte situatie aan de Strandboulevard-Oost in Harderwijk. Daar zou een man verdacht veel interesse tonen voor een gestalde, afgesloten fiets. De gewaarschuwde agenten troffen de man en de betrokken fiets ter plaatse aan. Daar bleek dat het fietsslot geforceerd was. Tijdens de fouillering werd bij de man een schroevendraaier aangetroffen. De Ermeloër is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij de poging fietsdiefstal bekende. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.


2011076619


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --