Ingezonden persbericht


Racen op bio-ethanol is sneller en schoner

Qurius Motor Sports lanceert Green Karting: een revolutie in de karting sport

Zaltbommel, 6 juni 2011 - Vandaag presenteert het Qurius Motor Sports Team het plan voor de ontwikkeling van een wedstrijd kart die volledig rijdt op bio-ethanol. Mede gesponsord door Qurius, en in partnership met Van der Pol Kartracing combineert het Qurius Motor Sports team hiermee duurzame innovatie met topprestaties op de kartbaan. Doelstelling is dat de groene kart voor het eind van 2011 gerealiseerd is en klaar om deel te nemen aan de Master Kart Series; de Formule 1 van het indoorkarten.

Karten is wereldwijd een enorm populaire sport. Veel professionele formule 1 coureurs zijn ooit begonnen op de kartbaan. Wat een kart uniek maakt is het ontbreken van een differentieel. De starre achteras en het lage zwaartepunt zorgen voor een unieke wegligging en rij-eigenschappen. Ondanks de relatief kleine afmetingen van zowel de voertuigen als de baan, kunnen er grote snelheden gehaald worden, tot boven de 100 kilometer per uur!

Het Qurius Motor Sports team, dat bestaat uit Johan Stienen, Remco Vos en Willem Stienen, sinds 2008 deelnemers aan de Nederlandse All Round Kart Cup (ARKC) en Individueel Kart Kampioenschap (IKK), is op semi-professioneel niveau bezig met hun sport en neemt in 2011 deel aan de Wereldkampioenschappen indoorkarten in Eupen (België). Qurius sponsort dit ambitieuze team, mede omdat het bezig is met een groene revolutie in de wereld van het karten.

Green Karting: maatschappelijk verantwoord racen
Het Qurius Motor Sports Team ontwikkelt samen met zijn technische partner Van der Pol Kartracing een kart die volledig rijdt op bio-ethanol. Bio-ethanol rijdt schoon, CO2 neutraal, de atmosfeer op de kartbaan verbetert en voor de sporters minstens zo belangrijk: het team is ervan overtuigd dat de prestaties van de kart zullen verbeteren!

Johan Stienen, teamlid van het Qurius Motor Sports Team en in het dagelijks leven Manager van het Qurius Inspirience Center: "De afgelopen 3 maanden hebben we uitgebreid technisch onderzoek verricht naar de mogelijkheden van bio-ethanol. Wat voor ervaring is hier al mee opgedaan, wat voor aanpassingen zijn nodig aan het motorblok en hoe kunnen we een groene kart realiseren? Vervolgens hebben we getest met E10 brandstof, dat voor 10% uit bio-ethanol bestaat. Deze normale kart presteerde zonder aangepaste motor of instellingen met E10 al substantieel beter!"

Passie en techniek
Na deze positieve testresultaten, is nu de weg vrij om een kart te ontwikkelen die compleet op bio-ethanol rijdt. Sinds kort heeft het Qurius Motor Sports Team hiervoor een partnership gesloten met Van der Pol Kartracing. Van der Pol Kartracing zal de aangepaste motor realiseren, zodat het team op korte termijn met een kart die volledige op E85 rijdt de baan op kan.

Remco Vos, teamlid en Senior Support Engineer bij Qurius: "Voor ons is het uniek dat we dankzij Qurius en technische partners als Van der Pol Kartracing onze passie kunnen uitvoeren en een groene kart revolutie op gang kunnen brengen. Voor het milieu, de technische ontwikkeling, de gezondheid van de rijders en toeschouwers, maar ook voor het imago van de sport is dit een prachtige sprong voorwaarts!"

Qurius N.V.
Qurius biedt IT-oplossingen: ontwerp, architectuur, infrastructuur, implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaltbommel bedienen we klanten door heel Europa, onder andere in België, Duitsland en Oostenrijk, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. In 2010 hebben we openlijk onze doelstelling uitgesproken om honderd procent duurzaam te opereren in 2014. Hiermee willen we uitgroeien tot de Europese organisatie, leidend in duurzame ICT. We werken met klanten en partners die net zo ambitieus zijn en dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen hebben. Qurius is genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1998. Voor meer informatie kijk op www.qurius.nl