Ingezonden persbericht


( P E R S B E R I CH T )

's-Hertogenbosch, 6 juni 2011

Heijmans co-sponsor Jheronimus Bosch 500

Heijmans is co-sponsor geworden van de manifestatie Jheronimus Bosch 500. De bouwer verbindt zich voor drie jaar aan het artistieke meerjaren programma ter herdenking van de vijfhonderdste sterfdag van Jheronimus Bosch (ca. 1450-1516). Het bedrijf dat met ruim 8.000 medewerkers actief is in vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra, heeft het hoofdkantoor in Rosmalen (gemeente 's-Hertogenbosch). Met het partnership investeert Heijmans in de relatie met haar thuisregio.

Gerrit Witzel, bestuursvoorzitter van Heijmans: "Wij zijn gecharmeerd van de groeiende uitstraling en het publieksvriendelijke karakter van de manifestatie. We herkennen ons in het samenspel tussen conceptueel denken, creativiteit en realisatiekracht dat als een rode draad door het programma loopt. De positieve impuls die we hiervan verwachten voor de relatie met onze thuisregio heeft ons doen besluiten Heijmans voor langere tijd aan Jheronimus Bosch 500 te verbinden."

Ad 's-Gravesande, intendant van stichting Jheronimus Bosch 500: "Een mooie erkenning van onze manifestatie. Samen met Heijmans bespreken we nu hoe we deze bijdrage het meest effectief kunnen inzetten om de ambities van ons beider organisaties in het Bosch-meerjarenprogramma te realiseren."

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 8.200 medewerkers en in 2010 E 2,7 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl

In 2016 herdenkt de stad 's-Hertogenbosch dat Jheronimus Bosch er 500 jaar geleden overleed. Dat jaar vormt het hoogtepunt van de manifestatie Jheronimus Bosch 500. Vanaf 2010 wordt jaarlijks een speciaal samengesteld programma aangeboden. Beeldend kunstenaars, filmmakers, ontwerpers, dansers, musici, theatermakers, kunsthistorici, kunstacademiestudenten, inwoners en culturele instellingen laten zich inspireren door de creativiteit van Nederlands belangrijkste schilder uit de middeleeuwen.

Noot voor de redactie,