Gemeente Tilburg

Nummer

11187GO Datum 1 juni 2011

Strenge aanpak zwerfafval en illegale stort Veluwe- en Caspar Houbenstraat In juni, juli en augustus extra controles en boetes rond openbare containers

De gemeente gaat zwerfafval en illegale stort op de tien meest vervuilde plekken in de stad hard aanpakken. De Veluwe- en Caspar Houbenstraat zijn 1 juni 2011als eerste aan de beurt. Rond de ondergrondse containers, glasbakken en textielcontainers vinden extra controles plaats op illegale stort. Bij overtredingen deelt de gemeente meteen boetes uit. Deze aanpak moet leiden tot meer eigen verantwoordelijkheid, minder afval en een betere leefomgeving voor bewoners van de wijk Jeruzalem. De gemeente reinigt en controleert het openbaar gebied in de stad het hele jaar door. Van juni tot en met augustus 2011 is in uw wijk extra aandacht voor reiniging en zijn er extra controles op illegale stort. Kijk voor meer informatie op www.tilburg.nl/schonestad. Flyer en stickers In de bijgevoegde flyer kunt u lezen waar de gemeente bij u in de straat op controleert.. De gemeente pakt vervuilers hard aan en deelt meteen boetes uit. Het opruimen van zwerfafval en illegale stortingen brengt namelijk een hoop kosten met zich mee. Alle boetebedragen kunt u in de flyer teruglezen. Ook op de openbare afvalcontainers vindt u een sticker met het boetebedrag voor verkeerd aanbieden van afval. Samen schoon De gemeente wil bewoners aansporen om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Spreek elkaar aan op ongewenst gedrag, ruim zwerfafval in de nabije omgeving van uw woning zelf op en meld illegale stortingen via www.tilburg.nl/centraalmeldpunt of bel gratis 0800 1920. In de flyer besteedt de gemeente ook aandacht aan de regels rond grof (huis)vuil. Breng grof afval zelf weg naar een van de milieustraten of bel de grofhuisvuillijn en laat uw grof huisvuil ophalen. Kijk voor meer informatie op www.tilburg.nl/afval. Fleece-deken cadeau Als u bij een van de milieustraten uw grof (huis)vuil komt brengen en deze bewonersbrief laat zien, ontvangt u een groene fleece-deken. Deze dekens zijn gemaakt van gerecycled plastic. Wees er snel bij, want op = op! Meer informatie Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, neem dan contact op met Anky van Hest van de gemeente Tilburg. Zij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 - 549 55 10 en via e-mail anky.van.hest@tilburg.nl.

Bezoekadres Stadhuisplein 130

Postadres Postbus 90155 5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer 013 549 55 10 Faxnummer

Servicedienst

Communicatie Faciliteiten Financiële Administratie Informatisering Personele & Juridische Zaken

Pagina 1 van 1

---- -- Nummer

11191SE Datum mei 2011

Kermis Berkel-Enschot 17 tot en met 21 juni Wilhelminaplantsoen kermisterrein

Van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 juni aanstaande is het kermis in Berkel-Enschot. Ook dit jaar is het Wilhelminaplantsoen de locatie. Op dinsdag 14 juni wordt er gestart met de opbouwwerkzaamheden van de eerste attracties. De kermis wordt op woensdag 22 juni weer afgebroken. Dit is het eerste jaar dat de kermis op vrijdag van start gaat. Vanaf 16.00 uur is de kermis die dag geopend. Het is mogelijk dat u, als omwonende van het Wilhelminaplantsoen in de kermisperiode (geluid)overlast ondervindt van de kermis en de opbouw- en afbraakwerkzaamheden. Wij vragen hiervoor uw begrip. Themadag Maandagmiddag 20 juni van 14.00 tot 16.00 uur worden de 65-plussers in het zonnetje gezet door een aangepaste programmering. Daarnaast worden er gratis kortingsbonnen uitgedeeld. Op dinsdagavond vanaf 19.00 uur staan de kinderen centraal. Verkeersmaatregelen Op zondag 19 juni en op de seniorenmiddag is de Raadhuisstraat voor alle verkeer afgesloten. Verkeer wordt dan omgeleid via de Durendaelweg, Pastoor van Tilborgstraat en de St.Willibrordstraat. Meer informatie Hebt nu nog vragen en/of opmerkingen over deze brief? Neem dan tijdens kantooruren contact op met Jet van Baast op telefoonnummer 013 542 9463. Hebt u klachten over de kermis of tijdens de kermisperiode? Geef dit dan door op telefoonnummer 06 51 57 41 75. Dit nummer is tijdens de kermisperiode bereikbaar.

Bezoekadres Stadhuisplein 128 a

Postadres Postbus 90155 5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer 013 542 88 96 Faxnummer 013 542 89 76

Servicedienst Faciliteiten Personeel Informatisering Financiële Administratie Juridische Zaken Communicatie

blad 1 van 1

---- -- Nummer 11209GO Datum 31 mei 2011

Ontwerpbestemmingsplan Kuil 9 Zienswijzen indienen van donderdag 2 juni tot en met woensdag 13 juli De eigenaar van het perceel aan de Kuil 9 heeft de gemeente verzocht om het bestemmingsplan te herzien voor de bouw van drie vrijstaande woningen. De gemeente legt het ontwerpbestemmingsplan nu ter inzage en iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om een zienswijze in te dienen. Om de bouw van de woningen mogelijk te maken is in 2009 al een procedure doorlopen om vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Door een tekortkoming in nieuwe wetgeving blijkt het op dit moment echter niet mogelijk de omgevingsvergunningen voor de bouw van de woningen te verlenen. Daarom start de gemeente een bestemmingsplanprocedure. Na de inwerkingtreding van dat bestemmingsplan kan de eigenaar alsnog de omgevingsvergunningen voor de bouw van de woningen aanvragen. Plangebied Het plangebied is het perceel aan de Kuil 9 te Udenhout, kadastraal bekend: sectie F, nr. 03482. Betrokkenheid omwonenden (burgerparticipatie) De initiatiefnemer moet de direct omwonenden informeren voordat een bestemmingsplanprocedure kan starten. De eigenaar van het perceel heeft u daarom een brief gestuurd over de nieuwe procedure. Ook heeft hij een aantal omwonenden mondeling toegelicht dat aan zijn plannen niets is gewijzigd ten opzichte van de eerder doorlopen procedure. Als volgende stap in het proces komt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te liggen en kunt u hierop uw zienswijze indienen. Zienswijzen indienen Het ontwerpbestemmingsplan De Zandleij, 6e herziening (Kuil 9) ligt van donderdag 2 juni woensdag 13 juli 2011 ter inzage op de volgende locaties: