Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

REALITY BITES PUBLISHING LANCEERT FACEBOOKAPP
VOOR NIEUW BOEK

De nieuwe media zijn al lang niet meer zo nieuw, maar toch zorgen ze voor een gespannen situatie bij de uitgevers. Aan de ene kant zetten de digitale verspreidingsmogelijkheden de poort open voor misbruiken en afkalving van de inkomsten uit het gedrukte boek. Aan de andere kant zijn er nog geen commerciële succesverhalen van boeken die het gemaakt hebben dankzij sociale of andere nieuwe media.

Reality Bites Publishing gaat voor haar eerste fictie-uitgave toch volop inzetten op de sociale media. Buiten dat Vrienden voor het Leven van Kristoffel François een ijzersterke thriller is, heeft het boek heel wat weerstand te overwinnen. Het is een debuut, van een Vlaamse schrijver, niet bij een grote uitgeverij, geschreven door een man in een genre waar de top-10 het afgelopen jaar uitsluitend bezet werd door vrouwen. Het boek is dan ook voorzichtig ingekocht door de boekhandel, waarbij twee inkopers zelfs koudweg zeiden: wij doen niet aan debuten.

Net door de intrinsieke kracht van het boek wordt nu ook sterk ingezet op de sociale media. Het hoofdpersonage in het boek krijgt te horen dat hij nog maar 6 maanden te leven heeft. De Facebookvriend krijgt in een prachtige vormgeving de vraag: wat zou jij doen? En met wie? De gekozen vrienden krijgen een melding dat zij uitverkoren zijn voor de activiteit. Dat varieert van: 'de Amazone afvaren' over 'al mijn geld vergokken in een casino' tot ... 'een thriller schrijven'. Iedereen die de app gebruikt krijgt gratis het eerste hoofdstuk.

De app is te vinden op http://apps.facebook.com/wensenlijst en wordt via banners en viral marketing onder de aandacht gebracht. Daarnaast gebruikt de uitgeverij ook de traditionele marketingmiddelen om het boek een breed lezerspubliek te bezorgen.

Vrienden voor het Leven is door Kristoffel François in één ruk geschreven toen hij in het ziekenhuis herstelde van een open-hartoperatie en niet kon slapen wegens hartritmestoornissen. Het is een razendsnelle thriller geworden waarin de levenslust van elke pagina spat.

Vrienden voor het Leven is een uitgave van Reality Bites Publishing bv Minervum 7444, 4817 ZG Breda - Tel: 076 571 38 50
E-mail: info@realitybites.nu - www.realitybites.nu

Auteur: Kristoffel François - Aantal pagina's: 384 - Gelijmd, softcover Afmeting: 23,4 x 15,4 cm - ISBN: 978-94-90783-26-6 - Vaste boekenprijs: ¤ 19.95