Ingezonden persbericht


Persbericht

Van den Haak uit Geldermalsen is Hofleverancier

Geldermalsen, 6 juni 2011 - Burgemeester Van Schaijck maakte gisteren, tijdens het jubileumfeest, bekend dat de firma Van den Haak uit Geldermalsen het predicaat 'bij Koninklijke beschikking Hofleverancier' krijgt toegekend.

Transportbedrijf van den Haak uit Geldermalsen bestaat dit jaar 100 jaar en is al die tijd gevestigd in Geldermalsen. Van den Haak is een familiebedrijf met ruim 125 medewerkers. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer van het transportbedrijf. Van den Haak richt zich op fijnmazige stukgoed- en palletdistributie binnen 24 uur in de Benelux.

Op dit moment zijn bijna 400 Nederlandse bedrijven door Hare Majesteit de Koningin gerechtigd tot het voeren van het predicaat Hofleverancier. Zij voeren het Koninklijk Wapen en de titel bij "Koninklijke beschikking Hofleverancier" Het predicaat is een onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven die niet noodzakelijkerwijs aan het hof hoeven te leveren. Wel moeten deze bedrijven tenminste 100 jaar bestaan en een zeer goede reputatie hebben in de regio. Deze bedrijven onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan gaf Van den Haak gisteren een groot feest in het bedrijfspand aan de Poppenbouwing in Geldermalsen. De ruim 700 gasten genoten in de feestelijk versierde bedrijfshallen van culinaire specialiteiten en entertainment Het wagenpark werd voorzien van een speciaal jubileumlogo met het motto: 100 jaar duurzaam onderweg. "Wij vonden ons jubileum een hele goede reden voor het organiseren van een groot feest", zegt Derk van den Haak, algemeen directeur. "Wij zijn erg trots op ons predicaat "bij Koninklijke beschikking Hofleverancier". We zijn een gezond en modern transportbedrijf, een oud bedrijf in een moderne jas. Dat wordt door dit predicaat bevestigd." aldus Van den Haak. Ter gelegenheid van het jubileum is de volledige geschiedenis van Van den Haak opgetekend in het boek "Honderd jaar Van den Haak, van beurtvaart naar wegtransport" met ISBN nummer 978-90-800831-6-5. Het boek is geschreven door A. Bijl.

Over Van den Haak Geldermalsen
Van den Haak, aangesloten bij het Transmission netwerk voor distributie is een belangrijke speler in de nachtdistributie van onderdelen voor de automotive branche. Van den Haak levert onderdelen aan auto- en vrachtautogarages, grossiers, technische ondernemingen en landbouwmechanisatiebedrijven. Dit betekent levering vóór 8.00 uur de volgende morgen, van dinsdag tot en met zaterdag. De warehouse-activiteiten, TransStore hebben een naadloze aansluiting op de dag- en nachtdistributie. Het dienstenpakket omvat opslag met additionele services, goederenhandling, voorraadbeheer, orderpicking en etikettering, om- en verpakken of terugkoppeling van informatie. Bij Van den Haak werken 125 medewerkers in vaste dienst en elke dag zijn er 170 mensen in touw om de 100 ritten uit te voeren met één van de 83 vervoerseenheden. www.vdhaak.nl