Ingezonden persbericht


Amsterdam, 6 juni 2011

Dutch Hotel Award 2011 naar Townhouse Hotel Maastricht

Het Townhouse Hotel in Maastricht heeft vandaag de Dutch Hotel Award 2011 gewonnen. Het hotel van de Bergère Group van Paul Rinkens en Rino Soeters was net iets beter dan medefinalisten Postillion in Bunnik en Hotel Casa 400 in Amsterdam.

De Dutch Hotel Award is sinds de lancering in 2004 uitgegroeid tot dé gezaghebbende prijs voor uitmuntend hotelmanagement. De winnaar van de Award mag zich een jaar lang het best geleide hotel van Nederland noemen. Aanstaande vrijdag 10 juni wordt de award uitgereikt aan het managementteam van Townhouse Hotel Maastricht.

Juryvoorzitter Bas Tolmeijer: 'Het waren alle drie goede kandidaten, wij als jury hebben echt genoten van het hoge niveau. Maar er kan er maar eentje winnen. En dat is het Townhouse.' Tolmeijer spreekt van de beste finale ooit. 'Het managementteam van Townhouse heeft een topprestatie neergezet. Wij als jury hebben gezien dat alles klopt in het bedrijf. De prijs gaat nu voor de tweede keer naar Maastricht.' Ook over de andere twee finalisten is Tolmeijer lovend. 'Casa 400 heeft me aangenaam verrast. En in Bunnik hebben ze een heel goede 'turnaround' neergezet van Mercure naar Postillion.'

Het viersterren Townhouse Hotel opende haar deuren in september 2009. Het mag zich nu scharen in het rijtje van winnaars van de prestigieuze hotelmanagementprijs. 2011: Townhouse Hotel, Maastricht
2010: Hotel en Congrescentrum Papendal, Arnhem
2009: De Zon, Ommen
2008: Eden American Hotel, Amsterdam
2007: Chateau St. Gerlach, Valkenburg
2006: Des Indes, Den Haag
2005: Beaumont, Maastricht
2004: Delta Hotel, Vlaardingen

Jury
De Dutch Hotel Award is een initiatief van adviesbureau Trust Hospitality. In de jury zitten Bas Tolmeijer, Francesco Monaco (beide van Trust), Sasja van As-Winters (ING), Wim Dooge (Hotelschool Den Haag), hotelarchitect Theo Spies, Erik Schuckink-Kool (Heineken) en Geert van den Bosch (Misset Horeca).

Noot voor de redactie (