Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 6 juni 2011

Centrosolar breidt uit in Benelux

Centrosolar Benelux, een zelfstandige dochteronderneming van Centrosolar Group AG, opent een kantoor in België. Tot voor kort werden klanten in België bediend vanuit Nederland. Het Duitse Centrosolar Group AG is één van de marktleiders voor het leveren van zonne-energiesystemen voor daken en is actief in 10 landen. De opening van het Belgische kantoor in Berchem maakt dan ook deel uit van de verdere internationalisering van Centrosolar.

Met het nieuwe Belgische kantoor wil Centrosolar Benelux dichter bij haar klanten staan. Michiel van Schalkwijk, Managing Director van Centrosolar Benelux, legt uit: "Door de sterke groei in de Benelux kunnen we een stap verder gaan. Lokale aanwezigheid vinden wij zeer belangrijk omdat we zo onze klanten de beste service kunnen bieden. Vandaar de opening van een eigen kantoor in België."

In Nederland is het bedrijf van plan haar groei voort te zetten met het onlangs geïntroduceerde PV-privéplan. PV staat hierin voor Photo-Voltaïsch, de officiële benaming voor zonne-energie. Met dit plan wil Centrosolar de markt voor zonnepanelen in Nederland verder openbreken. Van Schalkwijk: "In België is de markt snel gegroeid met behulp van subsidieregelingen. Om zonnepanelen voor particuliere huiseigenaren aantrekkelijker te maken in Nederland, hebben wij het PV-privéplan bedacht. Hiermee kunnen particulieren via hun werkgever of vereniging kortingen tot 20% verkrijgen op de aanschaf van een PV-systeem. Simpelweg door het vormen van collectieven."

Centrosolar voorziet installateurs in de Benelux van zonnepanelen die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Het bedrijf produceert de panelen zelf in haar fabriek in Wismar, Duitsland. Met een capaciteit van 200 MWp is Centrosolar's Sonnenstromfabrik één van de grootste zonnepaneelfabrieken in Europa. Tegen eind 2011 zal de productie nog uitgebreid worden tot 350 MWp.

------------------------------




Ingezonden persbericht