Ingezonden persbericht


Persbericht

Anne Hoogendoorn uit The Voice of Holland in jury fotowedstrijd Diabetes 24/7

'Ik heb me nooit laten tegenhouden door diabetes'

Utrecht, 6 juni 2011 - De jury van de fotowedstrijd Diiabetes 24/7 is bekend. Anne Hoogendoorn, bekend van The Voice of Holland, heeft sinds haar twaalfde diabetes en is de jongste van de vier ambassadeurs van het Diabetes Fonds. Andere juryleden zijn onder andere topfotograaf Corbino en actrice Izaira Kersten.

Voor veel jongeren is Anne Hoogendoorn een aansprekend voorbeeld. Anne: 'Ik vind het super om jurylid van Diabetes 24/7 te zijn. Met de foto's krijgen mensen een beter beeld van diabetes en wat het betekent om diabetes te hebben. Zelf heb ik me nooit laten tegenhouden door diabetes.'

Het initiatief Diabetes 24/7

Platform Wereld Diabetes Dag organiseert Diabetes 24/7 in samenwerking met Mediq. Mediq vraagt met de fotowedstrijd speciaal aandacht voor jongeren met diabetes. Inzenden kan via http://www.diabetes24-7.nl tot en met 14 oktober.

Voltallige jury

Net als vorig jaar staat de jury onder de bezielende leiding van topfotograaf Corbino. Naast Anne Hoogendoorn en Izaira Kersten zitten in de jury: Marja Driessens, voorzitter van de Fotobond Friesland, Inge de Weerdt, directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie en Marco Verhofstadt, directeur Mediq Direct Diabetes. Zie voor meer informatie over de jury http://www.diabetes24-7.nl/index.php/meedoen/jury.

Diabetes in Nederland

Met de fotowedstrijd Diabetes 24/7 wil Platform Wereld Diabetes Dag diabetes een gezicht geven met beelden die het leven met diabetes in al zijn facetten laat zien. Diabetes is een ingrijpende, chronische aandoening waar je altijd en overal rekening mee moet houden. Diabetes is voor anderen vaak onzichtbaar, maar het heeft een grote impact op het dagelijkse leven van mensen. Zij moeten dagelijks prikken om hun bloedsuikerpeil te controleren en insuline toedienen. Dat is nogal een belasting, vooral als je jong bent. Als maatschappelijk partner van de fotowedstrijd is Mediq met name op zoek naar foto's die jongeren met diabetes in beeld brengen.

Nederland telt ongeveer 1 miljoen mensen met diabetes. Jaarlijks komen daar 71.000 mensen bij. Diabetes is in Nederland de grootste oorzaak van blindheid en de grootste veroorzaker van hart- en vaatziekten.

Het Anne Fonds

Het Diabetes Fonds heeft in april 2011 het Anne Fonds in het leven geroepen. Dit fonds is specifiek bedoeld om geld in te zamelen voor onderzoek naar genezing van Diabetes type 1. Bijna alle jongeren hebben diabetes type 1, waarbij het lichaam niet zelf insuline aan maakt. Tegenwoordig krijgen steeds meer mensen op jongere leeftijd diabetes type 2 vanwege slechte eetgewoonten en te weinig beweging.

Noot voor de redactie/