Géén bruidspaar in winnende bruidsfoto

Dit is een origineel bericht van Bruidmedia BV

Op maandagavond 6 juni zijn de Oscars onder de bruidsfoto's uitgereikt in BoatHouse te Almere. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking van de Bruidsfoto Awards werd, naast de vak- en publieksprijzen, voor het eerst ook een Overall winnaar verkozen. Deze titel ging naar fotograaf Gerhard Nel uit Den Haag, hij trok de meeste publieksstemmen.

'Fiat'astische Overall winnaar De foto van de eerste Overall winnaar van de Bruidsfoto Award gaat de boeken in als een allesbehalve standaard bruidsfoto. Opvallend is dat er helemaal geen bruidspaar op de foto te zien is. De zwart-wit afbeelding laat een klassieke Fiat 500 zien met ballonnen aan de zijspiegel. Alleen het been van de bruid is nog te zien, voordat zij het autootje instapt. "Je ziet geen bruidspaar, maar toch is het direct duidelijk dat het om een bruidsfoto gaat", vindt Susan Lippe, internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine en voorzitter van de vakjury. "Het valt op dat steeds meer fotografen en bruidsparen de grenzen opzoeken bij het maken van de bruidsreportage. De retro scooter, de bakfiets en een kekke auto zijn de middelen om een bruidsfoto modern en onderscheidend te maken", aldus Lippe. De bruidsreportage met foto's van het bruidspaar op een idyllisch bankje, bij het boompje in het park en op het bruggetje bij het water, zijn definitief voorbij. Susan Lippe: "Originalite it, humor, maar ook licht en compositie maken de bruidsfotografie anno 2011 tot een vorm van kunst. Dit zijn dan ook de kenmerken waaraan de winnende foto moet voldoen."

De Bruidsfoto Award De Bruidsfoto Award (BFA) is een initiatief van Bruid & Bruidegom Magazine en wordt dit jaar voor de zevende keer op rij georganiseerd. De Bruidsfoto Award is in het leven geroepen om aanstaande bruidsparen kennis te laten maken met professionele bruidsfotografen en om ondersteuning te bieden aan de verdere professionalisering en creativiteit van de Nederlandse bruidsfotografie. Bruidsparen kunnen op hun favoriete foto's stemmen via www.bruidsfotoaward.nl waar de genomineerde foto's in de zes categorieën (Huwelijk & Emotie, Bruid in de spotlight, Bruid & Bruidegom, Bruidegom in beeld, Bruidskinderen en de Vrije Categorie) te zien zijn. De genomineerde foto's zijn uit de bijna 2.000 inzendingen geselecteerd door de vierkoppige vakjury die bestaat uit leden van de bekende fotografen vakverenigingen (BFN, Colour Art Photo, DIPP en SVFN) en de internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine, Susan Lippe.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl