Ingezonden persbericht


Persbericht

Transportbedrijf bestaat 100 jaar

TransMission partner Van den Haak benoemd tot Hofleverancier

Geldermalsen, 06-06-2011. Van den Haak Transport uit Geldermalsen is ter ere van het 100-jarig bestaan benoemd tot Hofleverancier. De Koninklijke beschikking werd uitgereikt door Burgemeester Van Schaijck tijdens het jubilieumfeest van het bedrijf. Van den Haak is daarmee de tweede TransMission Partner die deze eer ten deel valt. In 2005 kreeg ook TransMission deelnemer Van Schijndel uit Helvoirt dit predicaat.

Van den Haak Transport is een familiebedrijf dat sinds de oprichting in Geldermalsen gevestigd is. Het transportbedrijf is met 83 eenheden gespecialiseerd in de fijnmazige distributie van stukgoed en pallets. Met deze formule past Van den Haak uitstekend binnen TransMission: het samenwerkingsverband van zelfstandige transport- en distributiebedrijven. Sterker nog, een groot aantal van de innovaties binnen deze Benelux keten, vonden in één of andere vorm hun oorsprong in Geldermalsen. Overigens is de distributie binnen TransMission niet de enige activiteit van Van den Haak. De distributeur is ook bekend van zijn innight-service: TransNight. De vervoerder voorziet zo ondermeer talloze garagebedrijven van dinsdag tot en met zaterdag vóór 08.00 uur van onderdelen.

Dat is niet de reden dat Van den Haak zich nu Hofleverancier mag noemen. Het predicaat is een onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven. Die hoeven niet noodzakelijkerwijs daadwerkelijk aan het Hof te leveren. Wel moeten deze bedrijven tenminste 100 jaar bestaan én een zeer goede reputatie hebben in de regio. Ook een uitmuntende service, duurzame kwaliteit en continuïteit zijn een voorwaarde om voor deze eretitel in aanmerking te komen. Wat dat laatste betreft, komt het predicaat niet uit de lucht vallen. Binnen TransMission geldt Van den Haak al jaren als een voorbeeldbedrijf.

Het 100-jarig bestaan van Van den Haak is in Geldermalsen niet ongemerkt voorbijgegaan. "Wij vonden ons jubileum een hele goede reden voor het organiseren van een groot feest", aldus Derk van den Haak, algemeen directeur. "Wij zijn erg trots op ons predicaat "bij Koninklijke beschikking Hofleverancier". Het onderstreept voor ons dat wij een oud respectabel bedrijf zijn, dat stevig verankert en gezond in een moderne jas zit."

Bij Van den Haak werken momenteel 125 mensen in vaste dienst. In totaal zijn er dagelijks 170 man bezig binnen de onderdelen TransMission, TransNight en TransStore, de warehouse faciliteit van Van den Haak.

Noot aan de redactie,