Gemeente Deurne


Opruimactie fietsen bij het NS station

fietswrakken

Op dinsdag 7 juni aanstaande houdt de politie Deurne, Asten en Someren een opruimactie van fietswrakken in en voor de fietsenstalling van het NS station, aan het Stationsplein in Deurne.

Het gaat hier om fietsen die in zodanig slechte staat verkeren dat ze niet geschikt zijn om op te fietsen en in verwaarloosde staat verkeren.

De fietsen zijn niet meer bruikbaar. Een week voorafgaand aan de actie worden de fietsen die als fietswrak worden aangemerkt gemarkeerd door de gemeente in samenwerking met de politie. De fietsen worden voorzien van een sticker en de banden worden gemarkeerd met speciaal krijt. Gemarkeerde fietswrakken worden op 7 juni door de gemeente en de politie afgevoerd en vernietigd.

Op grond van de artikelen 5:5 en 5:12, tweede lid van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Deurne 2010 (APV) is het verboden fietswrakken te laten staan op de openbare weg en in voor fietsen bestemde ruimten en plaatsen. Indien u een fietswrak heeft staan bij het NS station moet u deze zelf verwijderen. Doet u dit niet dan zal de politie deze fietswrakken op grond van de genoemde artikelen op 7 juni ter vernietiging afvoeren. De politie probeert te achterhalen wie de eigenaar is van een fietswrak zodat de kosten op de eigenaar kunnen worden verhaald.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l |