Hulpverleningsdienst Groningen


Inloopspreekuren voor last minute reizigers

Vanaf 7 juni start GGD Groningen iedere dinsdag weer met een inloopspreekuur voor last minute reizigers van korte reizen naar bijvoorbeeld Kroatië of Turkije. De GGD wil zo tegemoet komen aan de vraag van last minute reizigers, die op korte termijn geen afspraak kunnen maken voor advies en vaccinatie en toch graag geholpen willen worden. De inloopspreekuren worden in de maanden juni en juli gehouden en voor dit spreekuur hoeft geen afspraak te worden gemaakt.

Veel mensen denken dat het kort voor vertrek niet meer zinvol is om vaccinaties te halen voor hun reis. Het is goed om te weten dat bij korte reizen veel vaccinaties één dag voor vertrek nog gegeven kunnen worden. Bovendien wordt- naast de benodigde vaccinaties -deskundig advies gegeven, toegespitst op de bestemming en persoonlijke situatie van de reiziger.

Inloopspreekuur reizigers

Vanaf 7 juni tot en met 26 juli houdt GGD Groningen aan het Hanzeplein 120 (tegenover het UMCG) een inloopspreekuur voor reizigers van korte (last minute) reizen. Het inloopspreekuur is in die periode iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur. Iedereen die vóór 14.30 uur komt wordt geholpen. Houd rekening met enige wachttijd.

Het is niet nodig om voor het inloopspreekuur een afspraak te maken. De GGD hanteert voor het inloopspreekuur de gangbare tarieven. Let op: Het inloopspreekuur is alleen voor last minute reizigers en niet voor reizigers die hun reis ná juli hebben gepland en/of langer dan 1 maand op reis gaan. Hen wordt verzocht een afspraak te maken bij de GGD via de website of via de afsprakenlijn 050- 367 43 77, bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 10.00 uur en 10.30 tot 13.00 uur.

Om zoveel mogelijk klanten deze service te kunnen bieden houden ook GGD Drenthe en Fryslân inloopspreekuren. Last minute reizigers kunnen in dezelfde periode in Drenthe terecht op woensdagmiddag van 13.00 tot 15.30. In Fryslân kunnen last minute reizigers in de maand juli en de eerste twee weken van augustus op donderdagmiddag terecht van 13.30 tot 16.00 uur.

Reisadvies voor verre en minder verre reizen

Het is altijd verstandig om voorafgaand aan een reis naar de (sub)tropen, Midden- en Zuid Amerika of Afrika een afspraak te maken voor reisadvies en vaccinaties. GGD Groningen pleit er echter ook voor om reisadvies te vragen voor bestemmingen dichter bij huis. Denk daarbij aan landen als Kroatië en Turkije. Van deze landen is vaak niet bekend dat een infectie als hepatitis A heel gemakkelijk en vaak ongemerkt via eten op te lopen is. Voor reisadvies en vaccinatie is de GGD een goed adres. GGD Groningen houdt continu de ontwikkelingen op gezondheidsgebied in de wereld in de gaten. Het reisadvies van de GGD is daarom altijd persoonlijk en actueel.
26-05-2011 09:00
RSS Twitter