Gemeente Blaricum


* Meepraten over bezuinigingen?


-

Meepraten over bezuinigingen?

Blaricumse raad nodigt `het dorp' uit voor gesprek op 7 juni.

De gemeenteraad zal in zijn vergadering van 16 juni een besluit nemen over de kadernota 2012. In een kadernota worden de hoofdlijnen geschetst van de begroting van het komende jaar (en de jaren daarna). Het college van burgemeester en wethouders geeft in de kadernota aan wat de financiële positie is van de gemeente in aanloop naar de begroting. Daarbij geeft het college aan hoe het de gelden wil verdelen over de verschillende beleidsterreinen. De vaststelling van de kadernota is voor de raad en fracties bij uitstek het moment om kaders te stellen en om wensen en prioriteiten aan te geven. Eenmaal vastgesteld is de kadernota het document dat door het college wordt uitgewerkt in de begroting.

De kadernota 2012 laat zien dat het noodzakelijk is te bezuinigen. Uiteraard heeft de raad hierover ideeën, maar de raad wil ook graag luisteren naar inwoners, instellingen en verenigingen voordat hierover besluiten worden genomen. Daarom organiseert de raad een speciale avond waarop u uw mening en of wensen kenbaar kunt maken. U krijgt hiervoor maximaal 5 minuten de tijd. De gemeenteraad neemt deze reacties mee in zijn definitieve afweging in de raadsvergadering van 16 juni aanstaande.

Deze speciale bijeenkomst over de kadernota is op 7 juni, om 20.00 uur in het gemeentehuis van Blaricum (Kerklaan 16). Indien u hiervan gebruik wenst te maken, wordt u hiervoor van harte uitgenodigd en kunt u dit vooraf, tot vrijdag 3 juni 16.00 uur, melden bij de griffier (griffier@blaricum.nl).

|