Gemeente Wassenaar

Inloopavond snelfietsroute Via 44

De provincie Zuid-Holland start binnenkort met het verbeteren van een bestaande fietsroute tussen Leiden en Den Haag tot veilige en comfortabele snelfietsroute: de Via 44. Om geïnteresseerden te informeren over het tracé, de werkzaamheden, de planning en het toekomstige uiterlijk van de Via 44, organiseert de provincie een inloopavond. Deze wordt gehouden op dinsdag 7 juni in Raadhuis de Paauw aan de Raadhuislaan 22 in Wassenaar. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op een voor hen geschikt tijdstip tussen 19.00 en 21.00. Vertegenwoordigers van provincie en gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

De Via 44 loopt parallel aan de N44 van Den Haag (Leidsestraatweg) via Wassenaar naar Leiden (Ommedijkseweg) en is ongeveer 11 kilometer lang. De werkzaamheden aan enkele kortere deeltrajecten in het centrale deel van Wassenaar worden uitgevoerd onder regie van de gemeente Wassenaar. Tussen Den Haag en de Lange Kerkdam en tussen Leiden en de Burgemeester Geertsemalaan voert de provincie Zuid-Holland de regie. De inloopavond heeft betrekking op dit provinciale deel.

Snelfietsroutes

De Via 44 maakt deel uit van een provinciaal plan waarbij twee bestaande fietsroutes tussen Den Haag en Leiden tot snelfietsroutes worden opgewaardeerd. Eén route langs de N44 (de Via 44) en één langs het spoor in Voorschoten (de Velostrada). Daar waar mogelijk, wordt het fietspad verbreed naar 3,5 meter en geasfalteerd. Met de snelfietsroutes wil de provincie de bereikbaarheid in de regio en de verkeersveiligheid verbeteren.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/via44.
* 27 mei 2011