Defensiebonden krijgen uitnodiging van minister Hans Hillen

Persbericht van AFMP

Namens de gezamenlijke defensievakbonden

Tijdens de indrukwekkende manifestatie van het defensiepersoneel gisteren in Den Haag nodigde minister van Defensie Hans Hillen, ten overstaan van ruim zevenduizend militairen en burgermedewerkers van Defensie, de defensiebonden uit om snel aan tafel te komen. Dit resulteerde direct na de manifestatie in een concrete uitnodiging om 7 juni aanstaande te komen praten. De bonden zijn alleen bereid aan tafel te komen als de minister ook daadwerkelijk iets te bieden heeft.

Met een imposante Mars voor Waardering en een manifestatie waar een historisch aantal militairen en burgermedewerkers aan deelnamen heeft het defensiepersoneel laten zien dat zij de visieloze bezuinigingen op Defensie en het dreigende gedwongen ontslag van zesduizend collega's onacceptabel en onverantwoord vinden. Op maandag 6 juni worden de bezuinigingsplannen in de Tweede Kamer besproken. Dan zal blijken of het duidelijke signaal van het defensiepersoneel door de verantwoordelijke politici op waarde wordt geschat. Een dag later zijn de bonden door de minister voor een gesprek uitgenodigd. Hans Hillen heeft gesuggereerd dat hij iets te bieden heeft. De defensiebonden zijn benieuwd. Als er sprake is van een fopspeen gaan zij door met actievoeren.

De gezamenlijke defensiebonden Abvakabo FNV, ACOM, AFMP/FNV, CNV Publieke Zaak, FVNO MHB, Marechausseevereniging en VBM/NOV eisen: Geen gedwongen ontslagen, goed sociaal flankerend beleid en koopkrachtbehoud. Zij verzetten zich tegen de visieloze en onverantwoorde bezuiniging van een miljard euro op Defensie.

Meer informatie, foto's en filmpjes van de Mars voor Waardering en de manifestatie zijn te vinden op de actiewebsite: www.defensiepersoneelinactie.nl.

Volg de acties ook via Twitter: @ActiesDefensie.

Contactpersonen
Rob Hunnego vice-voorzitter FVNO MHB 06 14891632 Jean Debie voorzitter VBM/NOV 06 51579760
Jan Kleian voorzitter ACOM 06 53551703
Wim van den Burg voorzitter AFMP/FNV 06 53526080

*

Links:
http://www.defensiepersoneelinactie.nl



Razende Robot Reporter