Provincie Limburg

trakteert op de Provada

Limburg trakteert op de Provada

Limburg pakt uit op de Provada in de Amsterdamse RAI op 7, 8 en 9 juni. Niet alleen heeft Limburg de grootste stand (400 m2) op de vastgoedbeurs, maar zeker ook een van de opvallendste.

Met een groot `web' en een beeldscherm van 9x3 meter worden de naar schatting twintigduizend bezoekers naar de stand gelokt en getrakteerd op mooie videobeelden, vlotte presentaties en lekkere hapjes uit Limburg.

Met de stand `Limburgweb' (Hal 9) profileert Limburg zich in Amsterdam vooral met zijn internationale ligging en de intensieve relaties die Limburgers onderhouden met zijn ooster- en zuiderburen. Daarnaast vormen presentaties over de Limburgse campussen, inclusief die van de Akense RWTH en de Maasplassen bij Roermond de hoofdschotel op de driedaagse beurs.

De Baexemse standbouwer Design Mine maakt daartoe op dit moment de stand, die geheel Limburg en de grensregio's vertegenwoordigt. Dit jaar sluit namelijk ook de regio Parkstad en de Städteregion Aachen zich aan bij de Limburgstand. Zij zaten vorig nog apart op de Provada.

De Provada is vooral een netwerkbijeenkomst voor ontwikkelaars, makelaars, architecten, financiers en aannemers evenals voor bestuurders en beleidsmakers van gemeenten, de provincies en woningcorporaties. Limburg zal op de beurs zijn belangrijkste items presenteren. Behalve de reeds genoemde onderwerpen zijn dat onder andere de wereldtuinbouwexpo Floriade in 2012, de A2-tunnel in Maastricht, de sportboulevard in Sittard en Greenport Venlo.

Het programma:

Op dinsdag 7 juni trapt Liof-directeur Jerôme Verhagen om 13.30 uur op de Provada af met een bijeenkomst over de Chemelot Campus en de Maastricht Health Campus waar de komende jaren EUR 0,5 miljard in wordt gestoken. Ook Akens burgemeester Marcel Philipp is dan van de partij om te praten over de RWTH-campus, een van Europa's grootste technische universiteiten, die de komende jaren voor EUR 2 miljard wordt uitgebreid. Aansluitend vindt een discussie plaats met deelnemers als Sittards wethouder Pieter Meekels, minister-president Karl-Heinz Lambertz van de Duitssprekende gemeenschap in België, voorzitter Helmut Etschenberg van de Städteregion Aachen en Gerrit van Vegchel van de stadregio Parkstad Limburg.

's Middags om 15.30 uur is er een presentatie over de Midden-Limburgse Maasplassen waar wonen aan het water, recreatie, hoogwaterbescherming en natuurontwikkeling de thema's zijn.

Op woensdagmorgen 8 juni spreekt Charles Landry, een autoriteit op het gebied van stedelijke ontwikkeling, om 11.30 uur op de Limburgstand over `de creatieve stad' waarna 's middags directeur Anya Niewierra van de Limburgse VVV's, directeur Wim Ortjens van Branding Zuid-Limburg en Topsport Limburg-directeur Geert Ruigrok Limburg op de kaart zetten als een provincie waar het goed wonen en leven is. Zo is Limburg volgens een recent onderzoek uitgeroepen tot de sympathiekste provincie van Nederland, heeft Roermond de beste binnenstad en is Maastricht in de race voor culturele hoofdstad in 2018.

Op de donderdag 9 juni wordt vanaf 11.00 uur een mini-seminar verzorgd over de principes van cradle to cradle, duurzaam produceren zonder afval. De Provincie Limburg is hierin koploper en steunt initiatieven op dit terrein. Aansluitend vindt een presentatie plaats over de Innovatoren, die momenteel wordt gebouwd op de Floriade in Venlo. Gedurende alle dagen zijn Limburgse bestuurders, beleidsmakers en vastgoedspecialisten van gemeenten, de Provincie Limburg en bedrijven aanwezig op de stand om de bezoekers te woord te staan. Elke beursdag wordt afgesloten met een webborrel en muziek van Nancy Deusings uit Montfort. Ria Joosten uit Neer verzorgt de catering voor zowel de Limburgse exposanten als de bezoekers aan de Limburgstand.


---

0M De jaarlijkse Limburgse deelname aan de Provada is in 2007 geboren in Roermond. Sinds 2009 doen alle Limburgse steden mee, inclusief tientallen ondernemers uit de bouw- en vastgoedbranche. De organisatie en kosten (EUR 450.000) worden gezamenlijk gedragen.

0M Meer informatie over de beurs (elke dag open tussen 10.00 en 19.00 uur) is te verkrijgen via de website: www.provada.nl