Gemeente Roermond

Finaleronde verkeersquiz 2011 voor scholieren

Dinsdag 7 juni a.s. vanaf 13.00 uur vindt in het CBR-gebouw te Leudal (Rijksweg 5, Horn) de finale plaats van de verkeersquiz Ken je regels. Hieraan nemen scholieren uit het voortgezet onderwijs in de regio Midden-Limburg deel. Tijdens de verkeersquiz wordt de kennis van verkeersregels bij scholieren getoetst. In de finaleronde voelt een officiële rijksexaminator de kandidaten aan de tand. De finalisten krijgen in het examenlokaal met behulp van cd-i twintig examenvragen voorgelegd.

In de quiz wordt kennis van de verkeersregels bij de leerlingen getoetst. De quiz is inmiddels op de meeste scholen gehouden. Per school worden de drie beste kandidaten afgevaardigd naar de finaleronde. Alle deelnemers aan de quiz ontvangen een prijs. Het schoolteam dat het beste heeft gepresteerd ontvangt een beker. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is evenals in voorgaande jaren bereid gevonden om haar medewerking te verlenen aan de finaleronde.

Programma:
13.00 u. Samenkomst in CBR-gebouw te Leudal (Rijksweg 5, Horn) 13.10 u. Uitleg door de heer Ron Jacquemont van het CBR 13.50 u. Einde quiz en terug naar wachtruimte. 14.00 u. Bespreking resultaten, uitslag en prijsuitre 14.15 u. Afsluiting

In Midden-Limburg zijn in 2009 in het verkeer 207 slachtoffers geregistreerd. Omdat veel verkeersongevallen, waarbij sprake is van slechts lichte verwondingen, niet bij de politie worden gemeld, is het werkelijk aantal verkeersslachtoffers veel hoger. In de regio Roermond worden ten opzichte van heel Limburg meer slachtoffers geregistreerd in de categorie fietsers en bromfietsers. Één op de vier fietsslachtoffers valt in de leeftijdsgroep 12 t/m 17 jaar. Veelal betreft het scholieren uit het voortgezet onderwijs (VO). Dit voor de regio ongunstige cijfer is voor de werkgroep Verkeerseducatie Voortgezet Onderwijs Midden-Limburg aanleiding om, evenals in voorgaande jaren, weer op alle VO-scholen in de regio een verkeersquiz te organiseren. Aan de werkgroep nemen de meeste scholen uit het voortgezet onderwijs in Midden-Limburg deel en verder de Midden-Limburgse gemeenten, de Fietsersbond afdeling Midden-Limburg, de Regiopolitie en het Regionale Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL).