Gemeente Breda

31mei
Gezonde Stad 2011: samenwerking Gemeente Breda en Teamplay@NAC

Gemeente Breda organiseert samen met NAC Junior Street League op dinsdag 7 juni de tweede editie van de Gezonde Quiz. Deze keer is die gekoppeld aan de finale van de NAC Junior Street League. Via deze Street League wil Gemeente Breda het onderwerp voeding en gezondheid meer over het voetlicht brengen.

Maar liefst zestien basisscholen doen op dinsdag 7 juni mee aan de Gezonde Quiz. Hierdoor is er tijdens de finale van de NAC Junior street League niet alleen aandacht voor voetbal (beweging), maar ook voor gezondheid en voeding.

De Gezonde Quiz is een leuke, spannende en uitdagende quiz met gezondheidsvragen en met opdrachten voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen. De quiz is in samenwerking met de GGD tot stand gekomen en is voor het eerst gespeeld op 9 oktober 2010 in de Hoge Vucht tijdens de `Fit en Fun-middag'.

Teamplay@NAC initieert en organiseert maatschappelijke projecten en activiteiten op de gebieden educatie, participatie, sport, gezondheid en milieu en wordt gesteund door NAC Breda. De NAC Junior Street League is een project van deze stichting waarbij Bredase basisscholen gedurende het hele schooljaar aan een voetbalcompetitie deelnemen.

Wethouder Saskia Boelema: "We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met zowel inwoners als organisaties en instellingen die werkzaam zijn op het brede terrein van de volksgezondheid. Daarom willen we met onze `Gezonde Stad'-activiteiten graag aansluiten bij andere activiteiten."

De finale van de Gezonde Quiz vindt plaats op dinsdag 7 juni van 13.45 tot 14.30 uur.

Wie sleept de eerste prijs in de wacht van de voetbalcompetitie en welke school is de gezondste school van Breda? Meer informatie over de Gezonde Quiz is te vinden op www.breda.nl
Breda, 31 mei 2011