Gemeente Tiel


Vrouwen Bewegen - Vrouwen Plus van start in Tiel

In Tiel start het project Vrouwen Bewegen - Vrouwen Plus. Vrouwen en meiden van allerlei nationaliteiten krijgen de kans om zelf sport- en beweegactiviteiten te organiseren. De startbijeenkomst is op dinsdag 7 juni van 13.30 tot 15.00 uur in het Rode Kruisgebouw, Haaftenlaan 26 in Tiel. Alle meiden en vrouwen uit de gemeente Tiel zijn van harte welkom.

Het project Vrouwen Bewegen - Vrouwen Plus richt zich niet alleen op (meer) bewegen. Door de sport- en beweegactiviteiten zelf te organiseren ontwikkelen de vrouwen ook organisatorische vaardigheden. Daarnaast leggen ze contacten in de buurt.

Achtergrond

De gemeente Tiel en de Gelderse Sport Federatie zijn een samenwerkingsverband aangegaan op het gebied van Sport en Integratie. Doel is om mensen van allochtone afkomst door middel van sporten en bewegen beter te laten integreren in de lokale samenleving. De gemeente Tiel richt zich het eerste jaar op de doelgroep vrouwen. Vrouwen Bewegen - Vrouwen Plus is een project van de gemeente Tiel, de Gelderse Sport Federatie en Elan. Het initiatief wordt ondersteund door medewerkers van Mozaïek en Dynamiek.