Gemeente Doetinchem

VNG-Jaarcongres in de Achterhoek

01 juni

Avondprogramma in Doetinchem
De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseert elk jaar een congres. Zo'n 3500 wethouders, burgemeesters en andere bestuurders bezoeken dit grootste bestuurlijk evenement van ons land. In 2011 is de Achterhoek gastheer: op dinsdag 7 en woensdag 8 juni organiseren elf Achterhoekse gemeenten het congres. Het avondprogramma van dinsdag 7 juni vindt plaats in hartje Doetinchem.

Achterhoekse ondernemers
De komst van zo'n groot congres naar de Achterhoek en Doetinchem, biedt allerlei kansen. De Achterhoek en Doetinchem worden landelijk op de kaart gezet als een groene, duurzame en innovatieve regio. Tal van Achterhoekse ondernemers, organisaties, artiesten en vrijwilligers zetten hun beste beentje voor met duurzame producten en diensten uit de eigen regio. Na een ochtend in het DRU Industriepark in Ulft en tientallen excursies in de hele regio, arriveren de congresgangers op 7 juni rond 17.00 uur op het Simonsplein. Het Simonsplein is voor de gelegenheid omgetoverd tot een feestelijke ontmoetingsplek zodat de gasten optimaal kennis kunnen maken met de Achterhoekse gastvrijheid. De ondernemers op het Simonsplein hebben de organisatorische kant voor hun rekening genomen. Zij worden hierbij ondersteund door leerlingen van het Graafschap College. Terwijl de gasten genieten van streekproducten, kunnen zij luisteren naar artiesten uit de regio.

Schouwburg Amphion
Het tweede deel van de avond, het feestprogramma, vindt plaats in Amphion. Ook hier wordt volop geput uit de expertise die onze streek bezit. Allereerst het uitgebreide buffet. Dit wordt verzorgd door partycentrum Terhorst uit Netterden. Daarnaast kunnen de gasten zich de hele avond vermaken met tal van lokale artiesten die op diverse plekken in de prachtige schouwburg spelen. Tijdens het congres zetten tal van Achterhoekse bedrijven en instellingen zich in.

Ook u kunt meegenieten
Niet alleen de congresgangers, maar ook u kunt de sfeer gaan proeven op het Simonsplein. Maandagavond 6 juni is er een openbaar programma met artiesten op het Simonsplein. Ook dinsdagavond 7 juni, nadat de congresbezoekers zijn vertokken, is het Simonsplein voor iedereen toegankelijk en kunt u mee swingen op livemuziek met een hapje en drankje.

Enkele verkeersmaatregelen
De congresgangers bezoeken excursies in de hele regio. Rond 17.00 uur worden zij afgezet met bussen op de Wijnbergseweg. Om de toestroom richting het Simonsplein in goede banen te leiden, sluiten we de Wijnbergseweg tussen 15.00 en 18.00 uur af voor alle verkeer. De Hofstraat sluiten we af van 3 tot uiterlijk 9 juni omdat er een tent aan Schouwburg Amphion wordt geplaatst. Nu de Hofstraat meerdere dagen wordt afgesloten voor alle verkeer, laat het college fijnstofmetingen doen. Deze metingen vinden plaats op verzoek van de Doetinchemse gemeenteraad.

Voor meer informatie over het VNG-Jaarcongres kunt u kijken op www.vngjaarcongres.nl.