Warm onthaal Ecolution in Scheveningen Haven

Persbericht van Gemeente Den Haag

Scheveningen deze zomer thuisbasis duurzaam en hypermodern zeilschip

De gemeente Den Haag heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is er trots op dat het duurzame en hypermoderne zeilschip de Ecolution van Wubbo Ockels dinsdagmiddag 7 juni rond 14.30 uur officieel aanmeert in Scheveningen Haven. Het schip blijft hier enkele maanden liggen. Wethouder Duurzaamheid, Rabin Baldewsingh zal het schip samen met een keur van boten warm onthalen en begeleiden naar haar ligplaats in de Tweede haven.

"De ontvangst van dit duurzame schip is extra bijzonder want het is haar eerste vaart na de start van de reparatie als gevolg van de zware beschadigingen die onbekenden afgelopen winter hebben aangericht", aldus Baldewsingh. De Ecolution kiest deze zomer vanuit Scheveningen Haven meerdere malen het ruime sop om zeiltesten te ondernemen. Na de zomer zet de Ecolution koers naar de werf in Groningen voor verder herstel.

Wubbo Ockels, oud astronaut en hoogleraar duurzame technologie bij de TU Delft is de geestelijke vader van de Ecolution. Het schip, type Schoener en 25 meter lang, heeft allerlei innovatieve apparatuur aan boord waardoor het schip volledig duurzaam is. Geavanceerde zonnecellen, windgeneratoren en twee propellers zorgen voor het opwekken van energie.
"Een dag zeilen levert genoeg energie op om vijf dagen comfortabel aan boord te kunnen leven", aldus Ockels. Een speciaal ontwikkeld computerprogramma voorspelt hoe het schip zich zal gedragen en regelt het trimmen van de zeilen volledig automatisch. Kijk voor meer informatie over de Ecolution op www.ecolutions.nl

Duurzaamheid in Den Haag
Samen leven in een duurzaam Den Haag is mogelijk. Een groene stad met gezonde lucht, duurzame woningen, verantwoord ondernemen en een bloeiende economie. "Het duurzame concept van de Ecolution is een prima voorbeeld van goede- en betrokken samenwerking tussen verschillende partijen, aldus wethouder Baldewsingh.
De gemeente Den Haag wil in 2040 een klimaatneutrale stad zijn. Hiervoor werkt zij samen met bewoners, bedrijven, overheid en maatschappelijke organisaties onder de noemer 'Groen denken, groen doen!
Kijk voor meer informatie op: www.denhaag.nl/duurzaamheid

Programma

13.30 uur: ontvangst en inschepen voor vertrek
13.45 uur: koers naar zee en welkom heten Ecolution 14.30 uur: aanmeren, gezelschap verplaatst zich naar Dap & Co (Schokkerweg 39)
14.45 uur: welkomstwoord wethouder Baldewsingh
korte toespraak Wubbo Ockels
15.15 uur: borrel en napraten
17.00 uur: einde

De ontvangst is om 13.30 uur bij het Havenkantoor, Visafslagweg 1, 2583 BM in Den Haag. Vanaf hier wordt ingescheept op diverse boten en wordt koers gezet naar zee.




Razende Robot Reporter