Gemeente Enschede

Voorlichting en rondleidingen bij contactcenters

Werkplein Twente informeert werkzoekenden tijdens brancheweek contactcenters

Werkplein Twente organiseert tijdens de brancheweek voor contactcenters informatiebijeenkomsten en rondleidingen bij 5 grote contactcenters in de regio Twente. Werkplein Twente wil werkzoekenden op een laagdrempelige manier informeren over werken in een contactcenter en hoopt een aantal vooroordelen weg te nemen.

De contactcenterbranche heeft te maken met een imagoprobleem. Mensen hebben vaak veel vooroordelen over - en een eenzijdig beeld van - het werken in een contactcenter. Dit terwijl het een goede mogelijkheid biedt om flexibele werktijden te hebben, te werken aan het verbeteren van communicatieve vaardigheden en zeker te zijn van een eigen inkomen.

Dinsdag 7 juni vinden er informatiebijeenkomsten plaats in Werkplein Enschede (13.00 uur) en Werkplein Noord Twente (15.00 uur). Na Pinksteren kunnen werkzoekenden deelnemen aan rondleidingen bij contactcenters: KPN Contact, Sitel, Cygnific, Cendris en Unamic HCN. Zo kunnen werkzoekenden nog beter kennismaken met het werk, de sfeer proeven en vragen stellen. Werkplein Twente hoopt op deze manier bestaande onduidelijkheden over het werk weg te nemen en mensen te stimuleren om hun eigen mening te vormen of bij te stellen. Werkzoekenden die interesse hebben om aanwezig te zijn bij de bijeenkomst en deel te nemen aan een rondleiding kunnen contact opnemen met hun werkcoach.