Saxion
BR>

wo 01 juni 2011

Saxion start opleiding Forensisch Onderzoek

Saxion start in september met de 4-jarige bacheloropleiding Forensisch Onderzoek (FO) in Enschede. Studenten leren onderzoek te doen rondom de bewijsvoering in strafrecht, civiel recht en veiligheid.

De nieuwe opleiding richt zich op het beantwoorden van vragen als: wat heeft zich bij een incident afgespeeld, wie is daarvoor aansprakelijk en wat valt eruit te leren? Het accent van de opleiding FO ligt op de afwikkeling van het onderzoek rondom de technische bewijslast. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: sporenonderzoek, reconstructie ware toedracht, forensisch juridische conclusies en schadetaxaties.

Mogelijke toekomstige beroepen zijn forensisch rechercheur, fraude- of brandonderzoeker en schadespecialist. Saxion is één van de twee hogescholen in Nederland die deze opleiding aanbiedt. Vanaf medio juli kunnen aspirant-studenten zich aanmelden.

Informatiebijeenkomst
Op dinsdag 7 juni aanstaande, om 13.00 uur, organiseert Saxion een informatiebijeenkomst voor belangstellenden (M.H. Tromplaan 28, Enschede).
Aanmelden kan via de website: www.saxion.nl/fo. Ook tijdens de open dag op vrijdag 17 juni in Enschede geeft Saxion informatie over de opleiding Forensisch Onderzoek.

Meer info over de opleiding Forensisch Onderzoek >>