Gemeente Tilburg

Persbericht

1 juni 2011

Tilburg en Eindhoven samen op Provada

Vastgoedbeurs van 7 juni t/m 9 juni in Amsterdam RAI

Tilburg en Eindhoven presenteren zich gezamenlijk op de vastgoedbeurs Provada. Deze duurt van 7 juni tot en met 9 juni. Beide steden zijn sterk in ontwikkeling, hebben soortgelijke grote projecten op stapel staan en hebben een complementair profiel. De één is leading in high tech, de ander onderscheidt zich door een topposistie op het vlak van sociale innovatie. Het thema van het gezamenlijke paviljoen van Eindhoven en Tilburg is dan ook: 'High Tech meets High Touch'

Spoorzonedag

Op 7 juni vind de 'Spoorzone dag' plaats gevolgd door de 'Brabant 2020' dag op woensdag 8 juni. Onder de noemer 'Meet the Mayor' schuiven verschillende vastgoedrelaties aan voor een gesprek met burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven en Peter Noordanus van Tilburg. Hoogtepunt van de dag is de miniconferentie Brabant 2020, die op het ENDIS Duurzaamheidspaviljoen op de Provada wordt georganiseerd door Eindhoven en Tilburg.

Kantorenmonitor

Op de laatste beursdag overhandigt Marijn Snijders, CEO van Jones Lang LaSalle, de nieuwe Tilburgse kantorenmonitor aan de wethouders De Ridder en De Vries uit Tilburg. de publieke presentatie van de monitor wordt gevolgd door een markconsultatie over de kantorenmarkt bij lokale makelaars en ontwikkelaars. Tijdens de lunch vindt de spraakmakende bijeenkomst 'Gemeentelijke Grondexploitatie' plaats. René Buck van Buck Consultants International geeft zijn visie op de zaak. Vanuit Tilburg doet wethouder De Vries dat en vanuit Eindhoven is Roy Beijsberger afgevaardigd om te spreken over dit zeer actuele onderwerp. De dag wordt afgesloten met het zogenaamde 'Provada Corporatiedebat 2011', waaraan wethouder De Ridder deelneemt. Onder leiding van Felix Rottenberg spreken woningcorporaties met overheden en marktpartijen over de toekomst nu de lasten voor de corporaties toenemen en de inkomsten dalen.

20.000 bezoekers

De Provada staat voor Professionele Vastgoed Dagen. Tijdens de Provada ontmoet de bouw- en vastgoedwereld elkaar. Projectontwikkelaars, investeerders, beleggers, makelaars en aannemers maar ook andere gemeentes zijn vertegenwoordigd op de beurs. Dit jaar verwacht de beursorganisatie ruim 20.000 bezoekers te ontvangen. De stand van de Gemeente Tilburg en Eindhoven is te vinden in Hal 9 standnummer 12.
---