Gemeente Breda

Groot onderhoud asfaltverharding Vierwindenstraat
Op dinsdag 7 juni begint de gemeente met groot onderhoud aan de asfaltverharding in de Vierwindenstraat, het gedeelte vanaf de voetgangersoversteek in de Vierwindenstraat tot aan de Chassésingel. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot en met woensdag 8 juni.

Waarom

Door intensief gebruik en de afgelopen strenge winterperiode zijn in de asfaltverharding oneffenheden en spoorvorming ontstaan. Hierdoor ontstaat hinder in de woningen van omwonenden. In het verleden is geprobeerd deze hinder met kleinschalig onderhoud te verminderen. Nu worden de boven- en tussenlaag van de asfaltverharding vervangen.

Werkzaamheden

Het werk bestaat uit het verwijderen van de boven- en tussenlaag van het asfalt. Daarna krijgt de weg nieuwe asfaltlagen en markering. Tijdens de werkzaamheden kan er stof vrijkomen, houdt u daarom ramen en deuren gesloten.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de Vierwindenstraat in beide richtingen afgesloten voor doorgaand en bedienend verkeer. Voor het Bolwerk wordt een omleiding ingesteld via het Nonnenveld. De palen in het Bolwerk worden tijdelijk verwijderd. De van Goorstraat en Dr. van Mierlostraat blijven bereikbaar via de Nieuwe Ginnekenstraat. De palen in de van Goorstraat worden tijdelijk verwijderd.

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, zijn de parkeerhavens in de Vierwindenstraat op 7 en 8 juni buiten gebruik gesteld.

De gemeente vraagt uw begrip

De gemeente en de aannemer zijn zich ervan bewust dat de werkzaamheden hinder opleveren, maar proberen dit tot een minimum te beperken en vragen hiervoor uw begrip.

Mogelijk kunt u uw huisvuil en eventueel grofvuil niet aanbieden op een plaats die u gewend bent. Biedt u dit dan aan op een voor de vuilniswagen bereikbare plaats.
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer C. van Dongen van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 93 54 of via e-mailadres, caa.van.dongen@breda.nl.