Politie Rotterdam Rijnmond

Dodelijke schietpartij Ellemeethof in Opsporing Verzocht

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 06-06-2011 14:49

28833_2.jpg ROTTERDAM-ZUID- Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 7 juni aandacht aan de dodelijke schietpartij aan de Ellemeethof in Rotterdam. De 32-jarige Jürgen Bahadoer kwam hierbij om het leven.

De schietpartij ontstond vrijdagavond 22 april 2011 (Goede Vrijdag) rond negen uur toen het slachtoffer met twee Rotterdammers van 29 en 36 jaar bij een auto stond. Twee nog onbekende mannen kwamen op het drietal afgelopen en schoten gericht op het slachtoffer. Hierbij raakte de 32-jarige Jürgen zeer ernstig gewond. Hij werd door zijn vrienden uit Rotterdam overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Kort na de schietpartij zijn twee Rotterdammers van 29 en 36 jaar oud aangehouden. De 29-jarige Rotterdammer zit nog in hechtenis. Hij wordt ervan verdacht te hebben teruggeschoten naar de twee schutters.

De identiteit van de schutters is nog onbekend. Het rechercheteam sluit niet uit dat de zij in dezelfde wijk wonen als waar het schietincident plaatsvond.

Sms-bericht
Alle personen wiens telefoon op 22 april rond het tijdstip van de schietpartij in de buurt van het plaats delict was, krijgen een sms-bericht met daarin een verwijzing naar de tv-uitzending van Opsporing Verzocht.
Tijdens de uitzending wordt een reconstructie van de schietpartij getoond, de signalementen van de schutters en worden belangrijke vragen ten aanzien van het onderzoek gesteld.

Opsporing Verzocht
Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op Nederland 1 om 21.25 uur. Een herhaling van het programma is woensdag 8 juni om 13.20 uur op Nederland 2.