Politie Drenthe

Dinsdag 7 juni 2011

Provincie Drenthe, 07-06-2011

Haspels met koperen kabel gestolen

NIEUW BUINEN Tussen woensdag 1 juni omstreeks 16.00 uur en maandagmorgen 6 juni omstreeks 07.45 uur, vond er een inbraak plaats in een in aanbouw zijnd gebouw aan de Tweederdeweg Zuid in Nieuw Buinen. Drie kabelhaspels voorzien van in totaal 950 meter koperen kabels ter waarde van ongeveer 2500 werden ontvreemd.

Man aangehouden voor verzet en belediging

ASSEN Een 48-jarige Assenaar werd maandagmorgen aangehouden als verdachte voor belediging en verzet. De man werd als autobestuurder op de Van Riebeeckstraat gecontroleerd toen bleek dat hij in een onverzekerde auto reed. Tijdens die controle schold hij de politie uit voor kankerlijers waarna hij werd aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en spuugde in de richting van de politie. Uiteindelijk moest er pepperspray aan te pas komen om hem naar het bureau te vervoeren.

Huiselijk geweld

TYNAARLO De politie hield maandagmorgen een 57-jarige inwoner van de gemeente Tynaarlo aan. De man werd er van verdacht zijn 55-jarige echtgenote te hebben mishandeld. Het protocol huiselijk geweld trad in werking.

EMMEN Maandagmiddag hield de politie een 25-jarige Emmenaar aan. Hij wordt ervan verdacht zijn 21-jarige vriendin te hebben mishandeld en met een mes te hebben bedreigd. De Emmenaar werd inverzekering gesteld en het mes werd inbeslaggenomen.

HOOGEVEEN De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag een 44-jarige inwoner van Hoogeveen aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 45-jarige echtgenote te hebben mishandeld. Hij werd ingesloten.

Politie controleert op snelheid
SCHOONLOO De politie hield maandag een snelheidscontrole op de N376 in Schoonloo. In totaal werden 631 voertuigen gecontroleerd. 87 voertuigen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km/u waar maximaal 80 km/u toegestaan is.

Winkeldief betrapt

MEPPEL Een 53-jarige inwoner van Meppel werd maandagmiddag betrapt tijdens het plegen van een winkeldiefstal. De man rekende bij een supermarkt aan de Rembrandtlaan voor ongeveer 10 euro aan levensmiddelen niet af. De politie maakte proces-verbaal op en de verdachte kreeg tevens een winkelverbod.

Fietser gewond bij aanrijding

ASSEN Een 29-jarige Assense raakte maandagmiddag gewond bij een aanrijding op de Groningerstraat. De vrouw reed met haar fiets over de rijbaan toen ze werd aangereden door een 65-jarige autobestuurster uit Assen. Deze kwam een uitrit uit en zag de fietser over het hoofd. Het slachtoffer werd met een hoofdwond overgebracht naar het WZA.

Alcomobilisten
ASSEN Een 41-jarige Assenaar botste maandagavond met zijn auto tegen een aantal op de Anreperstraat staande bomen. Na onderzoek bleek hij onder invloed, 635 ug/l te zijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag bekeurde de politie een 39-jarige Emmenaar. De bestuurder van een bedrijfsbus werd op Het Meerveld gecontroleerd en bleek alcohol genuttigd te hebben. Hij wilde niet mee werken aan een blaasproef en liep weg. Nadat hem een aantal keren gevraagd was te blijven staan en hij hieraan niet wilde voldoen, werd hij met gebruik van pepperspray aangehouden. De man blies 570 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd en er proces-verbaal werd opgemaakt.

Politie houdt aanrander aan

ASSEN De politie heeft maandagavond een 52-jarige Assenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in het zwembad aan het Stadsbroek een 15-jarig meisje uit Anna Paulowna te hebben aangerand. Het meisje en getuigen verklaarden dat de man handtastelijk was geweest bij het slachtoffer. De verdachte kon buiten het complex aangehouden worden. De politie stelt een onderzoek in.