Gemeente Eindhoven

Europese Commissie verzoekt om informatie koop gronden PSV

De Europese Commissie heeft de gemeente Eindhoven verzocht hen te informeren over de voorgenomen grondovereenkomst met PSV. De Commissie wil bekijken of er hierbij sprake is van mogelijke staatssteun. De gemeente zal de gevraagde informatie uiteraard geven en heeft er alle vertrouwen in dat de Commissie zal oordelen dat er geen sprake is van ongeoorloofde staatssteun. De gemeente heeft immers vooraf de constructie door deskundigen op dit gebied laten toetsen aan de bestaande Europese wet- en regelgeving.

Procedure

Het reeds verwachte verzoek van de Europese Commissie is via de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland in Brussel en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bij de gemeente gekomen. De gemeente zal binnen de gevraagde termijn van 20 dagen de Commissie de benodigde informatie geven, waarna de Commissie kan besluiten om een vervolg aan de procedure te geven. Als de Commissie oordeelt dat er sprake is van verboden staatssteun moet de grondovereenkomst worden aangepast. In het uiterste geval moet de steun worden teruggevorderd van PSV.

Met de grondovereenkomst verkoopt PSV de gronden onder het PSV-stadion en trainingscomplex `De Herdgang' aan de gemeente Eindhoven en betaalt PSV jaarlijks een erfpachtcanon (vergoeding) voor het gebruik van de gronden. De beoogde transactie komt onder marktconforme voorwaarden tot stand. In een raadsvoorstel heeft het college van burgemeester en wethouders de grondovereenkomst en andere bijbehorende afspraken voorgelegd aan de gemeenteraad. De Raad zal op 14 juni een commissievergadering houden over het raadsvoorstel en hoogstwaarschijnlijk op 28 juni overgaan tot besluitvorming.

Eerder verschenen:

Zakelijke overeenkomst met PSV
Zakelijke overeenkomst met PSV
Het college heeft besloten een grondovereenkomst te sluiten met PSV en legt dit voor aan de raad.