Politie Gelderland-Midden

Politie: wees alert op de wisseltruc

Publicatiedatum: 7-6-2011 9:35:12

EDE - De politie in het district West-Veluwe Vallei (waaronder de gemeenten Ede en Wageningen) waarschuwt alert te zijn op de zogenoemde wisseltruc waarbij niets vermoedende slachtoffers worden bestolen. In Bennekom en Wageningen werden op deze manier recentelijk al twee mensen bestolen.

Een 65-jarige inwoner van Wageningen kreeg vorige week woensdag bezoek van iemand die reageerde op zijn verkoopadvertentie. Terwijl de koop overeen was gekomen vroeg de koper of de Wageninger kon wisselen. Nadat het slachtoffer even werd afgeleid werd er 100 euro razendsnel uit zijn portemonnee gehaald.

Verschillende daders
Een 80-jarige inwoner van Bennekom werd vorige week vrijdag op de Dorpsstraat in zijn woonplaats op soortgelijke wijze bestolen door een man die op straat vroeg of hij geld kon wisselen. Volgens de politie lijkt het erop dat het om verschillende daders ging. In Wageningen ging het om een man van ongeveer 35 jaar met een getinte huidskleur, Zuid-Europees of Noord-Afrikaans uiterlijk en ongeveer 1.80 m lang, die goed Nederlands sprak met een klein accent. In Bennekom was sprake van een kleinere oudere man, tussen de 55 en 60 jaar oud, met een Oost-Europees uiterlijk. In beide gevallen was men wel erg vriendelijk.

Tips
Om te voorkomen dat men slachtoffer wordt van dit soort diefstallen adviseert de politie in voorkomende gevallen afstand te nemen tot degene die u aanspreekt, draai u desnoods om zodat men geen zicht heeft op uw portemonnee. Beter nog: ga er niet op in. Toch slachtoffer geworden? Waarschuw dan direct de politie en doe aangifte! (2011066566 / 2011066554-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---