Vrije Universiteit Amsterdam

PERSBERICHT

1 juni 2011

Creatief schrijven aan de Vrije Universiteit
De Vrije Universiteit Amsterdam biedt als eerste in Nederland het vak creatief schrijven aan op universitair niveau. Het vak biedt studenten inzicht in literaire technieken, daarnaast gaan zij ook zelf actief aan de slag met `scheppend proza': korte verhalen en romans.

De collegereeks is opgezet door Arie Storm. Hij is schrijver van onder andere de romans Afgunst en De bruid en de kogel, recensent voor Het Parool en de TROS Nieuwsshow en vertaler. Bovendien werkt hij aan een biografie van Frans Kellendonk.

Leren lezen en schrijven De colleges creatief schrijven worden gecombineerd met een collegereeks Meesterwerken uit de wereldliteratuur. Op die manier wordt op een unieke wijze leren lezen en leren schrijven met elkaar gecombineerd.

Academische literatuurbeschouwing en fictiepraktijk De Vrije Universiteit kent groot belang toe aan een sterke band tussen academische literatuurbeschouwing en de fictiepraktijk. Het opzetten van een collegereeks creatief schrijven past binnen eerdere en nog steeds voortgaande activiteiten, zoals het instellen van het gastschrijverschap (momenteel is de gastschrijver Ronald Giphart) en het studieonderdeel Schrijvershuisbezoeken.

Arie Storm is beschikbaar voor interviews.