Gemeente Oldebroek


Besluiten en Plannen uit het gemeentenieuws van dinsdag 7 juni 2011

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten:
-op vrijdag 24 juni 2011 van 07.00 tot en met 23.00 uur af te sluiten voor alle verkeer de Cotoneasterstraat vanaf de Sierkersstraat tot aan de Callunastraat inclusief de aangelegen parkeerplaatsen en het Meidoornplein te Wezep in verband met het houden van een braderie.

INGEDIENDE AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGS-VERGUNNING Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen voor het:
-veranderen/vergroten van een woning, Hoeloosweg 7 in Wezep (269201101116 - 29 mei 2011);
-plaatsen van een carport, Achterkamp 16 in Wezep (269201101117 - 27 mei 2011);
-uitbreiden van een bedrijfspand door middel een verdieping, Maisakker 40 in Wezep (269201101119 - 30 mei 2011).

Het dossiernummer en de datum van binnenkomst staan tussen haakjes achter de aanvraag vermeld. Deze bekendmaking is bedoeld als informatie over de nog te behandelen aanvragen. Be­langhebbenden worden hiermee in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van de inhoud van de aanvragen. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

VERGUNNINGEN

(besluiten waartegen bezwaar mogelijk is)


*van college B en W

VERGUNNINGEN/TOEKENNINGEN WONINGWET

BOUWVERGUNNING MET ONTHEFFING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
-geheel plaatsen van een schuilstal, Bovenpad naast nummer 4 in Oldebroek (door ontheffing op grond van artikel 3.6, eerste lid, onder c. van de Wet ruimtelijke ordening) (269201000015 - 31 mei 2011).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken na de dag van toezending van dit besluit hiertegen beroep instellen bij de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. In afwachting van een uitspraak op het beroepschrift kan aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank om schorsing of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd.

KENNISGEVING BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT - REGULIERE VOORBEREIDINGSPROCEDURE

OMGEVINGSVERGUNNING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen, hebben verleend voor het:
-geheel vernieuwen van een schuur, Zwarteweg 99 in Oosterwolde (269201100482 - 27 mei 2011);
-oprichten van 22 woningen Oldebroek West II, Westerakker 2 tot en met 22 (even), Sterrebos 2 tot en met 6 (even) en de Hagen 92 tot en met 106 (even) in Oldebroek (269201002801 - 30 mei 2011).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na genoemde datum tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. In afwachting van een beslissing op het bezwaarschrift kan schorsing van het besluit of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd.

KENNISGEVING BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT - UITGEBEIDE VOORBEREIDINGSPROCEDURE

OMGEVINGSVERGUNNING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen, hebben verleend voor het:
-oprichten van 12 appartementen, Van Sytzamalaan 8 en 10 in Oldebroek (269201002781 - 30 mei 2011).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

De beschikking is ten opzichte van de ontwerp beschikking niet gewijzigd. Tegen de beschikking kan beroep worden ingesteld door:
-degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking.
-de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerp beschikking.
-belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking.

De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om voorlopige voorziening is in het algemeen griffierecht verschuldigd.

ONTHEFFFING DRANK- EN HORECAWET
Burgemeester en wethouders hebben ontheffing verleend voor het:
-verstrekken van zwak-alcoholhoudende dranken (artikel 35 Drank- en Horecawet) voor de heer A. Herkert, Zuiderzeestraatweg 134 te Oldebroek tijdens de Broekermarkt op 6 juli 2011 (82169, 6 juni 2011).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

VERGUNNINGEN
De volgende vergunningen zijn verleend aan:

- de heer G. van der Ziel uit Oldebroek, namens PSV - Noord Veluwe, voor het houden van dressuurwedstrijden op vrijdag 19, zaterdag 20, vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus 2011 van 08.30 tot 18.00 uur op het perceel van Brandsweg 22 in Wezep;
- de heer A. de Wit, namens Geloofsgemeenschap Luctor Et Emergo, uit Oldebroek voor het houden van openluchtdiensten op zondag 5 juni 2011 van 19.00 tot 20.00 uur in de muziekkoepel Meidoornplein in Wezep, op zondag 19 juni 2011 van 16.00 tot 17.00 uur op het grasveld hoek Looweg/Beltgravenweg in 't Loo Oldebroek, op zondag 7 augustus van 19.00 tot 20.00 uur op parkeerplaats De Heerdt, Schiksweg 27 in Oosterwolde en op zondag 21 augustus van 19.00 tot 20.00 uur op parkeerplaats 't Noorderhuukien, Groote Woldweg 118 in Noordeinde. Ontheffing wordt verleend op het verbod om tijdens de openluchtdiensten een geluidsinstallatie te gebruiken.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager is toegezonden of anderszins bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het indienen van een bezwaar schorst de werking niet. Een voorlopige voorziening kan gevraagd worden bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE, Zutphen. Hiervoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. Voor meer inlichtingen hierover: telefoon (0525) 638 200.

TOESTEMMING TIJDELIJK KAMPEERTERREIN
LANDGOED DE VOLLENHOF
Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend dat zij toestemming hebben gegeven aan Landgoed "De Vollenhof", voor het houden van een tijdelijk kampeerterrein op het landgoed gelegen aan Zuiderzeestraatweg 417. Het betreft een tijdelijk kampeerterrein (van 16 juli tot en met 23 juli 2011 voor maximaal 15 kampeermiddelen. Het kampeerterrein wordt enkel gebruikt door medewerkers van de Stichting Vobula (Vrijwillig Onderhoud van Buitenplaatsen en Landschappen) die in voornoemde periode op het landgoed onderhoud zullen gaan plegen.

INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN
HATTEMERBROEK, ZUIDERZEESTRAATWEG 676

Ter inzagelegging
Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend, dat met ingang van 8 juni 2011 gedurende 6 weken voor de inspraak ter inzage ligt het voorontwerpbestemmingsplan "Hattemerbroek, Zuiderzeestraatweg 676". Het plan ligt ter inzage:
1.in het gemeentehuis Oldebroek tijdens werkdagen tussen 9.00 - 12.00 uur en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur en
2.in het dorpskantoor in Wezep tijdens werkdagen tussen 13.00 - 16.00 uur en iedere dinsdag van 17.00 - 20.00 uur.

Digitaal raadpleegbaar
Het voorontwerp is ook digitaal te raadplegen en te verkrijgen. Ten eerste zijn de bestanden te raadplegen via de landelijke website. De bestanden kunt u digitaal verkrijgen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder "index, Oldebroek" of rechtstreeks via onderstaande link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0269.HB104-VO01 Ten tweede kunt u de stukken raadplegen via onze website www.oldebroek.nl onder het thema Wonen / Bestemmingsplannen / Bp. Wezep / "Hattemerbroek, Zuiderzeestraatweg 676".

Het bestemmingsplan
Het bestemmingsplan "Hattemerbroek, Zuiderzeestraatweg 676" betreft een inbreidingslocatie. Het bestemmingsplan maakt de nieuwbouw van vijf woningen (vier twee-onder-een-kapwoningen en één vrijstaande woning) mogelijk. Ook krijgt de karakteristieke schuur een woonbestemming. Het plangebied omvat het gebied aan de westzijde van perceel Zuiderzeestraatweg 676 inclusief de gronden behorende bij de Zuiderzeestraatweg 676.

Inspraakreacties
Gedurende de termijn van de ter inzage ligging wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om over dit voorontwerpbestemmingsplan een schriftelijke en/of mondelinge inspraakreactie bij ons colle-ge in te dienen. Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek. Voor het indienen van een mondelinge reactie kan tijdens kantooruren een afspraak worden gemaakt met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer: 0525 - 638333.

Informatieavond
Voor het plan wordt op maandagavond 20 juni 2011 een informatieavond gehouden in dorpshuis de Bouwakker aan de Merelstraat 27bg in Hattemerbroek. De zaal is open vanaf 19.30 uur en om 19.45 uur start de presentatie.