Gemeente Lopik

Opheffing Servicepunten Teleweide

Na een gezamenlijke evaluatie hebben Bibliotheek Lek & IJssel, Stichting MEE, Vitras/CMD en gemeente Lopik besloten tot opheffing van Servicepunten Teleweide. Sinds de opening op 30 augustus 2010 hebben een tiental inwoners gebruik gemaakt van de voorziening. Dit toont voor betrokken partijen aan dat er onvoldoende behoefte is aan een dergelijke voorziening.

Teleweide was een nieuw initiatief dat de aanwezigheid van een loket van verschillende organisaties terugbrengt in (kleine) kernen. Inwoners konden via de servicepunten in de Gerardus Majellaschool in Cabauw, in de vestiging van Bibliotheek Lek & IJssel in Lopik en in het gemeentehuis in Lopik contact leggen, vragen stellen én zaken doen via een beeldverbinding. Denk hierbij aan een vergunning aanvragen bij de gemeente, bij de bibliotheek een boek lenen of een vraag over zorg stellen aan Stichting MEE en Vitras/CMD.

De betrokken partijen hebben na een gezamenlijke evaluatie geconcludeerd dat er bij de inwoners in de gemeente Lopik onvoldoende behoefte bestaat aan een dergelijke voorziening. Zij hebben daarom besloten tot opheffing van de servicepunten en opzegging van het contract met Stichting Teleweide.

Inwoners kunnen via internet, e-mail, telefoon en persoonlijk bezoek contact leggen, vragen stellen en zaken doen met Bibliotheek Lek & IJssel, Stichting MEE, Vitras/CMD en de gemeente Lopik. Deze mogelijkheden blijven ongewijzigd van kracht.