KNHS

Finalisten Tinello Dressuur Cup bekend
6 juni 2011

EINDHOVEN (KNHS) - Op zaterdag 4 juni werden tijdens een zonovergoten Concours Hippique Eindhoven de laatste subtop-kwalificatiewedstrijden van de Tinello Dressuur Cup verreden. Op de schitterende terreinen aan de Karpendonkse Plas werd daarmee dus ook bekend wie in de klasse ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour op 17 juni de finale zullen rijden tijdens CH Haarlemmermeer in Hoofddorp.

De ochtend begon met het ZZ-Licht waar Lynne Maas (Schiedam) met Zamora (v. Krack C) met 70% de rubriek won. Zamora werd in 2008 ook op de terreinen aan de Karpendonkse Plas voorgesteld, echter toen in de sportpaardenveiling. De ruin keerde daarmee terug op vertrouwde bodem en niet onverdienstelijk. Zamora en Lynne gaan daarmee aan de leiding van de Tinello Dressuur Cup ZZ-Licht competitie en zullen proberen op 17 juni hun leidende positie tijdens de finale vast te houden.

De uitslag van de Tinello Dressuur Cup klasse ZZ-Zwaar voor de nummer 1 en 2 was gelijk aan de vorige kwalificatiewedstrijd Fieke Houwen (Wansum) met Miss Loxley (v. Lord Loxley) eindigde wederom op de eerste plaats, direct voor Lars op t Hoog (Haghorst) met Survival (v. Lancet) op een mooie tweede plaats. Beide combinaties zijn verzekerd van een startplaats tijdens de finale. Petra van Esch (Gemonde) is met zowel Unico als Titho gekwalificeerd voor de finale, maar zal een keuze moeten maken met welk paard ze aan de start zal verschijnen.

In de Lichte Tour was Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) oppermachtig met Bloms Vontango B (v. Contango) met 74,74% en met Wynton (v. Jazz) op een tweede plaats met 71,91%. Met deze score bleef zij Lynne Maas met Uranium W net voor die met 71,71% op een mooie 3e plaats eindigde.

Gekwalificeerden finale:
Tinello Dressuur Cup ZZ-Licht

1. Lynne Maas Schiedam Zamora (v. Krack C)

2. Petra van Esch Gemonde Unique (v. Welt Hit II)
3. Miranda Rongen Wijchen Decor Delatio (De Niro)
4. Kyra Klinkers Echt Tara (v. Jazz)

5. Nars Gottmer Doorn Unicara (v. Ferro)

6. Thamar Zweistra Schoren Hexagons Zorion (v. Rubiquil)
7. Patrick van der Meer Naaldwijk Zwarovski (v. San Remo)
8. Letty Roseboom Linschoten Watteau (v. Jazz)

Tinello Dressuur Cup ZZ-Zwaar

1. Fieke Houwen Wansum Miss Loxley (v. Lord Loxley)
2. Lars op 't Hoog Haghorst Survival (v. Lancet)
3. Petra van Esch Gemonde Unico (v. Jazz)* mag met 1 paard starten
4. Janneke van Riet Riethoven JCL Usual Suspect (v. Jazz) Petra van Esch Gemonde Titho* mag met 1 paard starten
5. Katja Koster Hellow Wings H. (v. Métall)
6. Laura Groeneveld Werkendam Silvan (v. Zeoliet)
7. Lilian Merx Oisterwijk Veron (v. Pardon)
8. Edwin Hoogsteder Breda Salvado S. (v. No Problem)

Tinello Dressuur Cup Lichte Tour

1. Joyce Heuitink Arnhem Wup (v. Welt Hit II)
2. Lynne Maas Schiedam Uranium W (v. Métall)
3. Nel Rensen Oirsbeek Rocky (v. Royal Dance)
4. Kevin de Bruin Steenbergen Santo (v. Santini)
5. Seth Boschman Bergharen Toermalijn (v. Gribaldi)
6. Jessica Oppermans Tilburg Paron (v. Hamlet)
7. Hanneke Ariens Beers Parceval (v. Lancet)

De gekwalificeerde combinaties plaatsen zich voor de finale tijdens CSI Haarlemmermeer 17 juni 2011, waar zij een Kür op Muziek zullen rijden.

Voor meer informatie en de Competitiebepalingen: www.knhs.nl > dressuur > competities en www.tinellodressuurcup.nl

De Tinello Dressuur Cup 2010/2011 heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse combinaties in de kür op muziek voor de klassen ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour en zorgt voor een verantwoorde opbouw van/naar de Lichte Tour en/of naar de Zware Tour. Tinello Keukens en Interieur, gevestigd in Kaatsheuvel, bouwt in eigen beheer keukens en interieurs op maat, veelal van massief hout en natuursteen. Tinello is sinds 1998 sponsor van paardensport. Informatie: www.tinello.nl.