KNHS

Eerste kwalificatiewedstrijd Hoefslag Dressuur Cup 6 juni 2011

EINDHOVEN (KNHS) - Tijdens het internationale Concours Hippique van Eindhoven is op vrijdag 3 juni de Hoefslag Dressuur Cup klasse Z2 competitie van start gegaan, met slechts één afmelding in de ring van veertig inschrijvingen. Winnares van deze eerste kwalificatiewedstrijd op het schitterende terrein aan de Karpendonkse Plas was Floor Dröge (Swolgen) met Astrid Sollenburg (v. Oo Seven).

Ondanks de overwinning van Floor Dröge ziet het er echter naar uit dat de nummer 2 uit de rubriek Jonna SchelstraeteVan den Ham (Gemonde) met Schelstraetes Alonzo (v. Contango) die nog midden in de selectie-tests zit voor het WK jonge paarden in Verden - zal worden uitgenodigd voor de finale, aangezien Floor Droge in november hoogzwanger is en dus tijdens Jumping Indoor Maastricht niet zal kunnen deelnemen.

Opvallend was hoe de deelnemers onder de indruk waren om als Z2-combinatie te mogen rijden in de grootse entourage van een internationaal concours hippique. Stilletjes wordt dan ook gehoopt op een finaleplaats over een paar maanden tijdens het grote indoorconcours in Maastricht.
Volgende week echter is de volgende kwalificatiewedstrijd in Meerlo (zondag 12 juni) tijdens het Ruiterfestijn Meerlo. Daarna volgen nog 4 kwalificatiewedstrijden van de door de Hoefslag gesponsorde dressuurserie in Hoofddorp (18 juni), Oudenbosch (3 juli), Hardenberg (30 juli) en Haaksbergen (17 september).

De zes winnende combinaties van elke kwalificatiewedstrijd starten in de finale tijdens Jumping Indoor Maastricht (17-20 november), waar zij een kür op muziek rijden.

Voor meer informatie over de Hoefslag Dressuur Cup tijdens Concours Hippique Eindhoven: www.ch-eindhoven.nl

De Hoefslag Dressuur Cup is een zeer gewilde competitie onder de Z2 dressuurruiters. Inschrijven kan via de wedstrijdgevende organisaties. Voor meer informatie en de Competitiebepalingen: www.dehoefslag.nl of op www.knhs.nl