Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.55 uur

Utrecht, 07-06-2011

Diefstal met geweld

UTRECHT Een dappere getuige probeerde in de nacht van maandag op dinsdag te voorkomen dat een man een fiets kon stelen.

Omstreeks 02.30 uur zag 22-jarige man uit Utrecht dat een man een fiets aan het stelen was op de Nobelstraat. De getuige besloot hier een stokje voor te steken en zei tegen de verdachte dat hij de fiets moest laten staan. Hij pakte snel de fiets vast om te voorkomen dat de man de fiets meenam, maar de fietsendief trok de fiets hard los. De getuige liep hierbij verwondingen op aan zijn hand. Vervolgens bedreigde de fietsendief de dappere getuige en de dief ging ervandoor. De getuige belde de politie en de agenten gingen direct ter plaatse. De fietsendief werd niet meer aangetroffen.

Signalement:


- Negroïde man


- 1.80 meter


- Grijze wollen muts


- Zwarte jas


- Geblokt shirt of trui


- Wijde grijze linnen broek


- Damesfiets: Rood, blauw, geel en groen

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vernieling

UTRECHT Een man werd in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden voor vernieling.

Rond 01.50 uur zag een medewerker van Cameratoezicht dat een man een fiets in de Oudegracht gooide. Agenten gingen direct ter plaatse en aan de hand van het signalement troffen zij de verdachte aan op de Vinkenburgstraat. De 19-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker gezocht na poging woninginbraak

UTRECHT Op maandagmiddag6 juni heeft een man geprobeerd in te breken in een woning. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie een melding van een poging tot inbraak in een woning aan de Palestrinastraat. Eén persoon is hierbij gezien.

Signalement:

- Lichtgetinte man


- 1.75 1.80 meter


- Bos met donkere krullen


- Mager postuur


- Smal, ingevallen gelaat


- Lichtkleurig overhemd met een donkere broek, netjes gekleed

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op met de politie van district Utrecht stad via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.25 uur hield de politie een automobilist staande op de Biltse Rading, nadat zij het vermoeden hadden dat de bestuurder had gedronken. Agenten lieten de man blazen, hij blies een F-indicatie, wat betekent dat hij duidelijk te veel had gedronken. Hierop hebben ze de man, 40 jaar en afkomstig uit Oekraïne, aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 780 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.