Gemeente Dongeradeel


2011

Pytsje de Graaf voorgedragen als wethouder door FNP

Als één man heeft de FNP raadsfractie en het bestuur Pytsje de Graaf- van der meer aangewezen als opvolgster van Tytsy Willemsma.

Zoals bekend verlaat Tytsy Willemsma het dagelijks bestuur van Dongeradeel. Zij zal aan de slag in Brussel voor de SNN (Samenwerkingsorgaan Noord Nederland)

Pytsje de Graaf is momenteel fractievoorzitter van de FNP en mocht in de afgelopen acht jaar ook deel uitmaken van de Provinciale Staten van Fryslân. Ze heeft ruime bestuurlijke ervaring en de raadsfractie is erg blij dat ze met Pytsje de Graaf een kandidaat wethouder heeft die weet hoe de bestuurlijke verhoudingen liggen in Dongeradeel en in de regio.

Naast haar politieke werk was Pytsje de Graaf regelmatig lerares op het Dockinga College en is lesgever voor de AFUK. Bovendien is zij bestuurlijk actief als voorzitter van de beheercommissie Sint Annatsjerke en secretaris van de Stichting Vrienden van Zorgcentrum Dongeradeel. Ook heeft ze de afgelopen acht jaar deel uitgemaakt van het Algemeen Bestuur van Tresoar.

Mevrouw de Graaf zal haar bezig houden met Openbare Ruimte, Recreatie en Toerisme, Water en Vrijetijdseconomie.

Donderdag 14 juli zal zij worden geinstalleerd als wethouder.