Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 07-06-2011

Rijbewijs ingevorderd

LEUSDEN Een 23-jarige automobilist uit het Duitse Standal moest maandagavond zijn rijbewijs inleveren toen hij werd betrapt op een forse snelheidsovertreding.

Surveillerende politiemensen in een onopvallende politieauto constateerden maandag 6 juni omstreeks 21.35 uur, dat de automobilist hij met een gecorrigeerde snelheid van 165 km/u over de A-28 reed, terwijl ter plaatse maar 90 km/u was toegestaan.

Het ingevorderde rijbewijs is samen met het proces-verbaal ingeleverd bij het Openbaar Ministerie.

Man gewond

AMERSFOORT Een 72-jarige man uit Amersfoort liep maandagmiddag ernstig letsel op aan zijn been en voet en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De man was maandag 6 juni omstreeks 12.20 uur bezig met het slopen van een schuurtje. Bij het weghalen van een stut, viel een betonnen plaat naar beneden, waaronder de man bekneld raakte. Een traumateam werd via de helikopter ingevlogen en zij verleende eerste hulp aan het slachtoffer.

Nadat de man was bevrijd, werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Fietsster gewond

AMERSFOORT Een 15-jarig meisje uit Hoogland raakte licht gewond, toen zij in botsing kwam met een stadsbus.

Het meisje fietste vanaf een bruggetje de Afrikaring op en raakte de rechtervoorzijde de stadsbus, bestuurd door een 53-jarige man uit Langbroek. Het meisje kwam ten val en liep verwondingen op aan hoofd, knie en pols. Ook haar kleding en fiets raakten beschadigd.

De chauffeur van de stadsbus bleef ongedeerd. De bus liep schade op aan de voorruit, spiegel en bumper. Het meisje ging op eigen gelegenheid naar de huisartsenpost.