Politie Groningen

Dinsdag 7 juni 2011

Provincie Groningen, 07-06-2011

Bejaarde fietser gewond na verkeersongeval

UITHUIZERMEEDEN Een 86-jarige man is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Hoofdstraat in Uithuizermeeden. De bejaarde man fietste vanaf de oprit van zijn woning de Hoofdstraat op. Hij zag daarbij een 65-jarige automobilist uit zijn dorp over het hoofd. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken, waardoor een aanrijding ontstond. Het slachtoffer werd met hoofdletsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Auto in de sloot na bekijken telefoon

GRONINGEN Een 28-jarige automobiliste uit Groningen is maandagmiddag met haar auto in de sloot beland. De vrouw reed over de Akeleiweg in haar woonplaats, toen haar telefoon ging. Ze keek even wie er belde en was daardoor zo afgeleid, dat zij de controle over het stuur verloor. Via een lantaarnpaal kwam de auto in de naastgelegen sloot tot stilstand. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De twee kinderen die in de auto zaten, kwamen met de schrik vrij.

Vrouw slachtoffer van diefstal

GRONINGEN Een 56-jarige vrouw uit Enumatil werd maandagmiddag rond 12:45 uur het slachtoffer van een brutale diefstal. Het slachtoffer stond met haar auto geparkeerd aan de Van Lenneplaan. Plotseling werd zij in haar auto aangesproken door een vrouw die om geld bedelde. De bedelaarster trok hierop een lange gouden ketting van de hals van het slachtoffer. Een tweede vrouw drukte het slachtoffer daarna twee goudkleurige kettingen in haar handen. Beide vrouwen maakten zich na de wisseltruc snel uit de voeten. Getuigen zagen dat beide vrouwen in een grijze personenauto stapten met vermoedelijk een Engels kenteken. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. De politie stelt een onderzoek in.

Oplichter leent geld voor treinkaartje

MIDDELSTUM Op maandagmiddag zijn in Middelstum twee mensen het slachtoffer geworden van een oplichter. De man belde aan bij twee woningen in het dorp. Hij vertelde aan de bewoners dat zijn auto kapot was gegaan en dat hij geen geld had om met het openbaar vervoer naar Friesland te reizen. Hij noemde het exacte bedrag van het treinkaartje en vroeg de mensen of zij hem het geld wilden lenen. De hulpvaardige inwoners leenden hem een geldbedrag. De oplichter liet een telefoonnummer achter en de belofte dezelfde avond het geld terug te komen brengen. Beide mensen hebben de man en het uitgeleende geld niet terug gezien.

De oplichter betrof een blanke man van ongeveer 30 a 35 jaar oud met een licht stoppelbaardje.

De benadeelden hebben aangifte gedaan. De politie adviseert mensen geen geld uit te lenen aan onbekende mensen.

Scooterrijder gewond bij aanrijding

BLIJHAM Een 16-jarige scooterrijder uit Belligwolde is maandagmiddag licht gewond geraakt. De jongen reed over de Oosterstraat in Blijham. Een 29-jarige automobilist uit Blijham zag de scooter over het hoofd toen hij de Oosterstraat opdraaide. De scooterbestuurder belandde tegen de zijkant van de bestelbus. Hij is met pijnklachten aan elleboog en rug overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Vader en zoon betrokken bij eenzijdig verkeersongeval

OVERSCHILD Bij een eenzijdig verkeersongeval is maandagavond een 28-jarige man uit Appingedam gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak reed de bestuurder tegen een boom op de Meenteweg te Overschild. Door de aanrijding raakte het slachtoffer bekneld in de auto.

De bestuurder moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Zij kregen assistentie van het Mobiel Medisch Team (MMT). Hij werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Behalve de man zat ook zijn 1-jarige zoontje in een maxicosi in de auto. Het kind werd door omstanders uit de auto gehaald. Hij werd voor onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Fietsers in botsing

GRONINGEN Op het Schuitendiep in Groningen zijn maandagavond twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Een 25-jarige fietser uit Groningen reed ter hoogte van het Pannenkoekschip en kreeg geen voorrang van een 27-jarige fietser uit Groningen. Een botsing tussen beide fietsers was het gevolg. De 25-jarige fietser is met letsel aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Agressieve winkeldievegge aangehouden

GRONINGEN Een 25-jarige vrouw (woonplaats onbekend) is maandagavond aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had bij een supermarkt aan de Kajuit in Groningen een hoeveelheid vlees weggenomen, zonder te betalen. Een personeelslid had de diefstal opgenomen en een getuige hield de vrouw tegen. De vrouw begon om zich heen te slaan en probeerde zich los te rukken, maar de getuige kon de vrouw vasthouden tot de politie was gearriveerd. Het vlees, ter waarde van ruim 75 euro, is teruggegaan naar de supermarkt. De vrouw, die nog een voorwaardelijke celstraf had staan, is ingesloten voor nader onderzoek.

Bromfietser overvallen

GRONINGEN De politie stelt een onderzoek in naar de overval op een 25-jarige bromfietser uit Groningen. De man reed maandagavond omstreeks 21.30 uur over de Godekenheerd in zijn woonplaats, toen hij plotseling door drie mannen van zijn bromfiets werd geslagen. Ook op de grond moest hij nog enkele klappen en schoppen incasseren. De mannen gingen er met zijn bromfiets en portemonnee vandoor. De bromfietser is in het ziekenhuis behandeld aan twee hoofdwonden en letsel aan zijn neus. De daders zijn drie blanke mannen, waarvan één ongeveer 1.90 m lang en met een rode jas met capuchon. De brommer is een rode Peugot.

Bromfietser rijbewijs kwijt

GRONINGEN Een 49-jarige bromfietser uit Groningen moest maandagavond zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de Hoge der A gecontroleerd en bleek onder invloed te rijden. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van ruim 1,3 promille (580 µg/l) vastgesteld. Hierop is het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw beroofd van handtas

GRONINGEN Een 22-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 3.00 uur beroofd van haar handtas. De vrouw fietst vanuit de binnenstad via de Oosterhamrikkade naar huis, als er plotseling een onbekende man naast haar komt fietsen. De man rukt vervolgens de tas van de vrouw los en gaat er vandoor. Het gaat om een blanke man met een slank postuur, 20 tot 25 jaar. Hij droeg een opvallende rode, korte broek en een donkere sweater met capuchon.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 6 juni op diverse plaatsen op snelheid.


- Niebert, Molenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 341, aantal overtredingen: 95, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Noordwijk, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 982, aantal overtredingen: 102, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Eemsmond, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 2050, aantal overtredingen: 304, hoogst gemeten snelheid: 173 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Daarnaast is op de Eikenlaan, de Pleiadenlaan en de Zonnelaan in Groningen gecontroleerd op rijden door rood licht. In totaal zijn 19 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode verkeerslicht. Daarnaast is 7 keer bekeurd voor het niet dragen van de gordel en driemaal voor niet handsfree bellen.