Politie Groningen

Politie zoekt getuigen mishandeling Oosterstraat

Groningen, 07-06-2011 o De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling waarbij een 22-jarige Stadjer ernstig gewond raakte. In de vroege donderdagochtend van 2 juni, omstreeks 6.45 uur, kreeg de politie een melding dat er in de Oosterstraat een man in elkaar geslagen was en niet aanspreekbaar was.

Verdachten

Getuigen hadden een aantal personen weg zien rennen en gaven een signalement. Naar aanleiding van die gegevens vonden gewaarschuwde agenten twee verdachten in de Peperstraat. Deze twee mannen, twee Groningers van 21 en 23 jaar, zijn aangehouden en ingesloten. Als snel werd de identiteit van een derde verdachte bekend. Deze 30-jarige Stadjer heeft zich op aandringen van de politie gemeld. Ook hij is aangehouden en ingesloten. De 30-jarige verdachte is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De andere twee verdachten zijn in afwachting van het onderzoek naar huis gestuurd.

Slachtoffer

Het slachtoffer is bij de mishandeling ernstig gewond geraakt. Hij liep onder anderen een gebroken oogkas, aangezichtsletsel en een hersenschudding op. In het ziekenhuis is de man geopereerd.

Getuigen

De verklaringen van de verdachten en het slachtoffer leveren geen eenduidig beeld op over wat er is gebeurd. Op camerabeelden van de politie is de mishandeling zelf onvoldoende zichtbaar. Wel is goed te zien dat diverse omstanders omkijken en kennelijk het incident zien. De politie komt graag in contact met mensen die de mishandeling hebben zien gebeuren. Zij kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).